Notícies

17 de juny de 2019 - Informació general

Premi a la recerca sobre supervivents de càncer de mama de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

Premi a la recerca sobre supervivents de càncer de mama de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

Un treball presentat per la infermera Anna Jansana, del Grup de Recerca en Epidemiologia i Avaluació de l'IMIM, reconegut entre les 10 millors comunicacions orals en el congrés de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria.

La presentació del protocol de l'estudi SURBCAN, realitzada per la infermera Anna Jansana, membre del Grup de Recerca en Epidemiologia i Avaluació de l'IMIM, ha estat seleccionada com una de les 10 comunicacions orals més destacades al XXXIX Congrés de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC), celebrat a Màlaga del 8 al 10 de maig. El treball Uso de Servicios sanitarios y comorbilidades en supervivientes de cáncer de mama de larga duración: protocolo del proyecto SURBCAN, forma part d'una acció transversal de la Red de Investigación en Servicios de Salud en Enfermedades Crónicas (REDISSEC), finançada per l'Instituto de Salud Carlos III i liderada per la Dra. Maria Sala, cap de secció del Servei d'Epidemiologia i Avaluació de l'Hospital del Mar i coordinadora del grup de recerca a l'IMIM.

En el projecte SURBCAN hi col·laboren cinc grups de recerca de la REDISSEC de cinc comunitats autònomes i inclou informació de més de 6.500 dones supervivents de càncer de mama. Conté informació de tots els seus contactes amb el sistema sanitari públic, ja siguin visites, proves de qualsevol classe o prescripcions, en el període 2010-2016. Es tracta de la primera cohort d'aquest tipus a l'Estat, amb l'objectiu d'obtenir informació que permeti adequar el seguiment a aquestes pacients. Precisament, la descripció de l'ús dels serveis sanitaris i l'adherència a les recomanacions sanitàries en dones que han patit un càncer de mama que s'estudien al projecte SURBCAN, és l'objecte de la tesi doctoral de l'Anna Jansana.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat