Notícies

11 de juny de 2019 - Informació general

El Dr. Luis Grande, nou Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

El Dr. Luis Grande, nou Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

El cap de servei emèrit del Servei de Cirurgia General va accedir el passat 4 de juny a la RAMC, de forma conjunta amb el Dr. Camil Castelo-Branco.

El Dr. Luis Grande, actual cap de servei emèrit del Servei de Cirurgia General de l'Hospital del Mar, és ja Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. El Dr. Grande ha accedit a aquest reconeixement de forma conjunta amb el Dr. Camil Castelo-Branco, de l'Hospital Clínic, en un acte el passat 4 de juny a la seu de la RAMC. Els van acollir els Acadèmics Numerats, els Drs. Josep Maria Lailla i Vicens i Manel Trias i Folch.

Dr_Grande_RAMC

L'acte es va completar amb la lectura dels treballs dels nous acadèmics. En el cas del Dr. Grande, va llegir La rendició de comptes com a forma de millorar la morbimortalitat quirúrgica, un text en el qual es destaca la "preocupació per la seguretat del malalt a l'Hospital del Mar", com explica ell mateix. Des de l'any 2002, es va implantar al Servei de Cirurgia General un sistema de recollida dels esdeveniments adversos, "amb el compromís de ser rigorosos amb la seva recollida i de presentar els resultats de forma periòdica". Gràcies a això, es disposa d'un registre de més de 50.000 malalts i de gairebé 700 esdeveniments adversos analitzats. "Estic absolutament convençut que aquest seguiment ha influït força en el tarannà del servei, som conscients que tots i cadascú de nosaltres podem fer mal, presentem els resultats amb total franquesa i podem discutir de forma civilitzada com prevenir-los i reduir-los", apunta el Dr. Grande. Una política que es tradueix en més seguretat per al malalt, i en unes xifres de mortalitat, complicacions i reingressos molt per sota de centres similars.

Dr_Grande_RAMC

 

17 anys a l'Hospital del Mar

El Dr. Luís Grande es va llicenciar en Medicina per la Universitat de Barcelona l'any 1977. És especialista en cirurgia general i en cirurgia de l'aparell digestiu per aquest centre i Doctor en Medicina. A la vegada, exerceix com a catedràtic d'aquesta especialitat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Va arribar a l'Hospital del Mar l'any 2002 com a cap de servei del Servei de Cirurgia General, liderant-lo fins fa pocs mesos, quan ha passat a exercir com a cap de servei emèrit. També ha estat Director de Docència i Director d'Innovació de la institució. Durant la seva carrera ha participat en més de 30 projectes de recerca i ha estat autor de més de 300 articles indexats i 20 capítols de llibres. Ha rebut nombrosos premis, com la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya, el Premi Grazzi de la International Society of Surgery, el Premi Corachán de la Societat Catalana de Cirurgia o el XII Premi Lino Torre a la recerca en cirurgia. També és membre d'una vintena d'entitats i societats mèdiques i científiques a tot el món, entre les quals destaquen l'American College of Surgeons i l'European Surgical Association.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat