Notícies

5 de juny de 2019 - Informació general

Premi Jordi Gol i Gurina per al Dr. Antoni Martínez Roig

Premi Jordi Gol i Gurina per al Dr. Antoni Martínez Roig

La Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears distingeix el Dr. Martínez Roig per la seva trajectòria professional i humana.

El Dr. Antoni Martínez Roig, consultor sènior de malalties infeccioses del Servei de Pediatria de l'Hospital del Mar, va rebre el passat 21 de maig el Premi Jordi Gol i Gurina, atorgat per la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. Aquest guardó reconeix la trajectòria professional i humana d'un metge o un  altre professional de les ciències de la salut, vinculat a països de parla catalana.

Premi_Jordi_Gol

El Dr. Antoni Martínez Roig durant l’acte de lliurament del Premi Jordi Gol i Gurina

El Dr. Martínez Roig, es va llicenciar en Medicina per la Universitat de Barcelona l'any 1970, i es va convertir en Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1987. Es va especialitzar en Pediatria i Puericultura i va començar la seva trajectòria a l'Hospital del Mar el 1978, on va exercir com a cap clínic del Servei de Pediatria. Actualment, és consultor sènior de malalties infeccioses dels serveis de Pediatria de l'Hospital del Mar i de l'Hospital de Nens de Barcelona.

Premi_Jordi_Gol

Una de les fites a la seva trajectòria ha estat l'atenció als infants maltractats. En aquest sentit, en el seu discurs d'agraïment, va apuntar la importància de posar al pacient al centre de l'activitat professional. "En aquest món en el qual sembla important generar protocols per actuar davant les situacions compromeses, voldria recordar que la importància està en la persona, ja que cadascun de nosaltres som diferents, els professionals i els receptors de la nostra atenció. Com deia en Jordi Gol, les malalties mai van soles a visitar-se, sempre hi van les persones i són les persones a qui visitem. En el meu cas, han estat els infants, i vull recordar que sempre hem de posar en primer lloc l'interès superior de l'infant i escoltar-los en les decisions que prenem".

El guardonat va ser soci fundador de l'Associació Catalana per a la Infància Maltractada (ACIM) i president d'honor de la Federación de Asociaciones para la Prevención del Maltrato Infantil (FAMPI). També, va ser director del butlletí de la Societat Catalana de Pediatria entre els anys 2007 i 2015.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat