Notícies

31 de maig de 2019 - Informació general

Continuem avançant per construir l’Hospital sense Fum

Continuem avançant per construir l’Hospital sense Fum

Dia Mundial sense Tabac

En el Dia Mundial sense Tabac, el Parc de Salut Mar referma la seva aposta per continuar sent uns hospitals i centres lliures de fum.

El Parc de Salut Mar se suma un any més al Dia Mundial sense Tabac, una iniciativa promoguda per l'Organització Mundial de la Salut des de l'any 1988. Una ocasió per refermar el compromís de la institució i dels seus professionals a la lluita contra un hàbit que és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura i evitable al món.

Aquest 2019, la jornada se centrarà en la salut pulmonar. Els missatges incidiran en el paper central dels pulmons en la salut i en els efectes negatius del consum de tabac sobre ells, com és el cas del càncer de pulmó o de les malalties respiratòries cròniques. També cal recordar els seus efectes sobre els nadons, ja que es calcula que al món moren 165.000 infants abans de complir cinc anys per infeccions de les vies respiratòries causades pel fum ambiental del tabac.

Precisament, un estudi liderat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), metges de l'Hospital del Mar i el CIBER de Malalties Cardiovasculars (CIBERCV), relaciona directament l'edat d'inici en el tabaquisme amb l'augment de la mortalitat dels fumadors. El treball l'acaba de publicar la revista Preventive Medicine.

 

Hospital sense Fum

El Parc de Salut Mar fa anys que s'ha compromès a la lluita contra el tabac. L'any 2007 va rebre l'acreditació de nivell bronze de la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum. I aquest 2019 vol refermar aquest treball i implicar-hi tots els professionals de la institució. Per aquest motiu, la Comissió Hospital Sense Fum torna a oferir el seu suport als professionals que vulguin deixar aquest hàbit. El Servei de Salut Laboral ofereix mesures de suport i tractament a les persones que es vulguin deshabituar. Els interessats s'hi poden posar en contacte a través de l'extensió 3066 o el telèfon 932483066. A més, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac, aquest dia 31 de maig, i dins del programa La Mar de Saludable, s'ha fet un taller de meditació guiada enfocada a reforçar i promoure la deshabituació del tabac.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat