Notícies

17 de maig de 2019 - Informació general

El Centre Dr. Emili Mira-INAD posa en marxa el nou ESPAI FAMÍLIA

El Centre Dr. Emili Mira-INAD posa en marxa el nou ESPAI FAMÍLIA

La iniciativa s'engloba dins el nou model d'atenció de l'Institut de Neuropsiquiatria i Adiccions del PSMAR, i té per objectiu humanitzar les cures als usuaris. Es tracta d'una iniciativa que vol oferir als familiars dels pacients ingressats compartir experiències i ajudar-se en els moments difícils del tractament. El projecte neix a petició dels mateixos familiars i gràcies a un estudi impulsat pel Servei de Comunicació Corporativa i Atenció al Ciutadà del Parc de Salut Mar, en col·laboració amb els professionals del CAEM-INAD.

El Centre Dr. Emili Mira (CAEM) ha posat en marxa aquesta setmana una nova iniciativa per donar suport als familiars dels pacients que ingressen als serveis de psiquiatria del centre per rebre atenció. Es tracta de l'ESPAI FAMÍLIA, un lloc on es poden trobar amb persones que estan vivint la mateixa situació i on poden rebre orientació i assessorament.

ESPAI_FAMÍLIA

El president d’AMMAME, German Morente, i una voluntària, amb les famílies

La iniciativa neix gràcies a la col·laboració entre l'INAD i el Servei de Comunicació Corporativa i Atenció al Ciutadà del PSMAR. La seva necessitat es va detectar gràcies a un estudi d'aquest servei per conèixer les demandes de familiars i pacients dels centres que formen part de la institució, Donant veu al pacient. En ell es va detectar que una de les seves principals necessitats és sentir-se acompanyats en moments clau de la malaltia del seu familiar, ja sigui el primer ingrés al CAEM o el moment de l'alta. Moments que es viuen amb molta angoixa i intensitat.

Per ajudar-los a superar aquestes situacions estressants, l'ESPAI FAMÍLIA els hi oferirà un punt de trobada dos cops al mes (primer i tercer dimecres), amb l'assistència de voluntaris d'AMMAME (Associació de suport a familiars i persones amb trastorn mental). Amb una visió d'humanització de les cures, es vol que l'intercanvi els hi serveixi per superar la seva situació personal i oferir-los alguns elements que els ajudin a afrontar tots els moments del procés familiar, rebre informació i suport.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat