Notícies

16 de maig de 2019 - Guardons

La Societat Catalana de Neurologia beca un projecte de recerca de la Unitat Multidisciplinària d’ELA liderat pel Dr. Bernat Bertran Recasens

La Societat Catalana de Neurologia beca un projecte de recerca de la Unitat Multidisciplinària d’ELA liderat pel Dr. Bernat Bertran Recasens

Es tracta d'un projecte per validar nous marcadors de disfunció bulbar, liderat pel Dr. Bertran Recasens, resident del Servei de Neurologia. Ha estat escollit entre una desena de propostes en el marc de la reunió anual de l'entitat. També ha estat reconegut amb el premi com a millor pòster un projecte liderat per la Dra. Ainara Barguilla sobre els efectes secundaris neurològics del tractament del càncer amb immunoteràpia.

Un projecte liderat pel Dr. Bernat Bertran Recasens, de la Unitat Multidisciplinària d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) de l'Hospital del Mar, ha estat escollit per la Societat Catalana de Neurologia durant la seva reunió anual, per rebre la Beca Fundació Societat Catalana de Neurologia per al desenvolupament de projectes de recerca originals i inèdits. El treball seleccionat, Validación del estudio morfológico y funcional de la lengua como indicador de afectación bulbar en pacientes con Esclerosis Lateral Amiotrófica, rebrà una ajuda de 5.000 €. La reunió de la societat va comptar amb una important participació de professionals de l'Hospital del Mar, tant a l'organització com a la presentació de treballs científics.

Beca_unitat_ELA

Autor foto: Joan Dieste Pastor

En el cas de l'estudi de la Unitat Multidisciplinària d'ELA, ha estat seleccionat entre els 11 projectes presentats a la convocatòria d'enguany d'aquests ajuts. Amb ell, a l'Hospital del Mar, s'intentaran validar nous marcadors de disfunció bulbar, és a dir, l'afectació a la parla i la disfàgia dels pacients amb aquesta patologia, més senzills i pràctics d'utilitzar en la pràctica assistencial dels professionals que treballen en aquest camp.

El lliurament de la beca es va fer el passat 9 de maig en el marc de la reunió anual de la Societat Catalana de Neurologia, celebrada a l'edifici del World Trade Center de Barcelona. El va realitzar el president de la societat, el Dr. Joan Martí i Fàbregas i la va recollir el Dr. Recasens.

 

Premi al millor pòster

A la mateixa reunió, la Societat Catalana de Neurologia va premiar com a millor pòster un treball presentat per la Dra. Ainara Barguilla, metgessa resident del Servei de Neurologia. El projecte premiat, Efectos secundarios neurológicos de la inmunoterapia en el cáncer, ha comptat amb la participació dels també metges residents de neurologia, la Dra. Irene Berzosa, el Dr. Bernat Bertran, la Dra. Isabel Fernández, el Dr. Diego Cascales, el Dr. Adrián Macias i el Dr. Antoni Suárez, així com els metges residents del Servei d'Oncologia Mèdica, el Dr. Xavier Monzonís i el Dr. Alejandro Ríos. El treball també el signen la Dra. Edurne Arriola, cap de secció del Servei d'Oncologia Mèdica, i el Dr. Jose Enrique Martínez, metge adjunt del Servei de Neurologia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat