Notícies

13 de maig de 2019 - Informació general

Participació de professionals de l’Hospital del Mar al congrés de càncer de mama de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica

Participació de professionals de l’Hospital del Mar al congrés de càncer de mama de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica

El Dr. Joan Albanell, cap del Servei d'Oncologia Mèdica, i el Dr. Manel Algara, cap del Servei d'Oncologia Radioteràpica, van oferir dues sessions educacionals a la trobada de referència del món de l'oncologia europeu.

L'Hospital del Mar va tenir, de nou, una participació d'alt nivell al congrés anual de càncer de mama de l'European Society for Medical Oncology (ESMO), celebrat a Berlín del 2 al 4 de maig. El Dr. Joan Albanell, cap del Servei d'Oncologia Mèdica, i el Dr. Manel Algara, cap del Servei d'Oncologia Radioteràpica, hi van assistir per oferir dues sessions educacionals dins el programa de xerrades de la trobada de referència en aquest camp a l'àmbit europeu.

ESMO_Albanell

El Dr. Albanell durant la seva presentació

En el cas del Dr. Albanell, la seva participació es va integrar a la sessió sobre càncer de mama metastàtic, centrada en el tipus HER2 positiu. Amb el títol Understanding antiHER2 mechanisms of resistance, l'oncòleg va analitzar els darrers estudis sobre com funcionen les resistències al tractament en aquest tipus de tumor, que representa entre el 15 i el 20% dels que es diagnostiquen cada any a Catalunya.

El Dr. Algara, per la seva banda, va oferir la sessió Current technical solutions for clinical worries, dins les sessions centrades a la radioteràpia. El seu objectiu era analitzar com la tecnologia pot ajudar a resoldre els problemes clínics en el tractament del càncer de mama, destacant les possibles solucions a la irradiació dels ganglis, la disminució del temps d'irradiació, o les innovacions tècniques per evitar o minimitzar la toxicitat tardana associada al tractament.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat