Notícies

3 de maig de 2019 - Informació general

Nou èxit del curs Ventilung

Nou èxit del curs Ventilung

El curs de referència a l'Estat sobre ventilació mecànica arriba a la seva setena edició omplint les 100 places disponibles.

El Curs de Fonaments Bàsics en Ventilació Mecànica-Ventilung 2019 s'ha tornat a celebrar, amb un gran èxit d'assistència, a l'Edifici França del Parc de Salut Mar. Coorganitzat pels serveis de Medicina Intensiva i de Pneumologia de l'Hospital del Mar i el de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, ha comptat amb l'assistència de 104 especialistes arribats d'arreu de l'Estat.

Ventilung_2019

El curs s'ha celebrat els dies 24, 25 i 26 d'abril i ha consistit en sessions teòriques, discussió de casos clínics amb preguntes dels assistents, així com amb la utilització d'eines de participació a través de tele vot. A la vegada, s'han tornat a fer tallers pràctics amb grups reduïts. Entre els ponents, s'ha pogut comptar amb professionals de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, de l'Hospital Virgen de la Salud de Toledo i de l'Hospital Universitari de Getafe.

 

Diversos tipus de professionals

Ventilung està dirigit a diversos tipus de professionals interessats en el tractament de pacients sotmesos a ventilació mecànica. Entre els assistents hi havia especialistes en Medicina Intensiva, però també anestesiòlegs, pneumòlegs, internistes, cardiòlegs, pediatres, metges d'urgències i metges en formació. El curs és el primer en el qual es tracten tots els aspectes bàsics que els professionals amb interès per aquest camp han de conèixer. A més, està acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries. A la vegada, té l'aval de la Sociedad Española de Medicina Intensiva, Crítica y Unidades Coronarias (SEMICYUC), de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC), del Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Respiratorias CIBERES i de la Universitat Pompeu Fabra.

Els directors del curs, el Dr. Joan Ramon Masclans, cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar, el Dr. Joaquim Gea, cap del Servei de Pneumologia del mateix centre, el Dr. Ricard Ferrer, cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i el Dr. Oriol Roca, metge adjunt del mateix servei, ja han començat a treballar en la vuitena edició del curs, que se celebrarà l'any que ve.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat