Notícies

30 d'abril de 2019 - Informació general

Activitat solidària dels professionals de l’Hospital del Mar

Activitat solidària dels professionals de l’Hospital del Mar

La Dra. Beatriz Fort, del Servei d'Anestesiologia i Reanimació, participarà en una missió de l'ONG Cirujanos en Acción a Sierra Leone. L'Hospital hi col·laborarà amb la donació de material fungible i fàrmacs. El centre també ha col·laborat amb l'enviament de medicaments a Veneçuela realitzat per l'escola Mare de Déu dels Àngels de Natzaret, del barri de la Sagrera de Barcelona.

La vinculació dels professionals de l'Hospital del Mar i de la mateixa institució amb projectes de solidaritat no s'atura. Si fa uns mesos tornava de Zanzíbar l'equip liderat pel Dr. Jesús Lafuente i la Dra. Sara Vallès, que va col·laborar amb la fundació NED-Neurocirugía, Educación y Desarrollo, ara és el torn per a la Dra. Beatriz Fort, metgessa adjunta del Servei d'Anestesiologia, reanimació i terapèutica del dolor, que participarà en la missió que realitzarà l'ONG Cirujanos en Acción a Sierra Leone.  

La Dra. Fort s'integrarà a un equip format per professionals de diferents hospitals de l'Estat i que marxarà al país africà entre els dies 15 i 23 de juny, amb l'objectiu de realitzar intervencions de cirurgia de paret abdominal, com ara hèrnies i eventracions, en població pediàtrica i adulta. La previsió és realitzar entre 150 i 200 cirurgies en aquest període.

A més, l'Hospital del Mar col·laborarà amb la missió amb la donació de material fungible (sèrums, gases, tubs, xeringues i agulles, guants, mascaretes) i fàrmacs per a poder portar a terme les intervencions (anestèsics locals, analgèsics, fàrmacs de reanimació, antibiòtics). La Dra. Fort, que ja va participar l'any passat en una altra missió d'aquesta ONG al Perú, celebra la implicació de la institució. "Cal destacar la solidaritat de l'Hospital envers la pràctica de voluntariat, que és bon incentiu per als professionals perquè realitzin altres projectes a banda de la seva pràctica assistencial habitual".

Solidaritat_Perú

La Dra. Beatriz amb l’equip que va participar a la missió al Perú

Medicaments per a Veneçuela

El centre també ha col·laborat amb la missió a Veneçuela encapçalada pel grup de moviment laic Natzaret dels col·legis Natzaret de Barcelona. En concret, amb una petició de cessió de medicaments realitzada per l'escola Mare de Déu dels Àngels de Natzaret, del barri de la Sagrera de Barcelona, canalitzada a través de Rosa Benito, infermera del bloc quirúrgic de l'Hospital del Mar. Es tracta de medicació oral, mepentol i apòsits per a la prevenció d'úlceres per pressió. Aquests medicaments s'han destinat a la residència d'ancianes, Casa Sagrada Família de la ciutat veneçolana de Palmira.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat