Notícies

23 d'abril de 2019 - Informació general

Celebrem Sant Jordi al nou Jardí terapèutic de Pediatria!

Celebrem Sant Jordi al nou Jardí terapèutic de Pediatria!

El nou espai, de 135 m2, ofereix als infants ingressats a l'Hospital una zona de jocs exterior on poden jugar i moure's, oblidant per una estona que estan fora del seu entorn habitual. Ha estat possible gràcies a la generositat de la Fundació Nou Mil·lenni, a través de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar.

L'Hospital del Mar ha celebrat amb una gran festa per als seus pacients més joves aquest Sant Jordi, i ho ha fet al nou Jardí terapèutic de Pediatria. Acompanyats pels Pallapupas, molta màgia, llibres (cedits per l'Editorial Comanegra, Atresmedia i l'Associació educativa i formativa TBCLASS) i altres sorpreses, els més petits han gaudit d'una jornada que també ha servit per agrair a la Fundació Nou Mil·lenni l'esforç que ha fet perquè aquest espai de lleure infantil sigui una realitat. Una tasca a la qual la Fundació Amics de l'Hospital del Mar hi ha tingut un paper fonamental com a motor de la iniciativa.

Jardí_terapèutic

Jardí_terapèutic

Aquest nou espai ha nascut de la idea d'intentar que l'estada dels nens i nenes que estan ingressats al centre sigui el més semblant a una llar i al seu dia a dia. Per fer-ho possible, s'ha aprofitat un espai infrautilitzat entre les unitats d'hospitalització de Ginecologia i Pediatria per convertir-lo en una àrea de jocs on els infants poden gaudir de la sensació que no estan a un hospital. En total, s'han reformat 135 m2 de superfície, en els quals s'ha substituït el paviment per un d'adaptat als petits, s'ha instal·lat una tanca perimetral i jocs infantils adaptats a diferents edats.

Jardí_terapèutic

La cap del Servei de Pediatria, la Dra. Mari Àngeles López Vilchez, ha volgut destacar que "amb aquestes iniciatives intentem humanitzar al màxim l'atenció als nostres petits, i apropar-nos a la manera de tractar als pacients pediàtrics basada en les Cures Centrades en el Desenvolupament i la Família". En el mateix sentit, la cap de la Unitat d'Infermeria de Pediatria, Montserrat Fàbregas, ha celebrat la iniciativa assegurant que "el nou espai ofereix la possibilitat als nens i nenes de socialitzar-se i gaudir del joc, humanitzant les cures per a ells i les seves famílies". I des de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, la seva directora, Maribel Pérez, ha apuntat que "iniciatives com aquesta, centrades en el benestar dels pacients, donen sentit a l'existència de la Fundació. A la vegada, comptar amb entitats com la Fundació Nou Mil·lenni, que s'ha implicat en el projecte, és vital per tirar-les endavant".

 

El Servei de Pediatria de l'Hospital del Mar

El Servei de Pediatria atén cada any més d'un miler de nens i nenes, amb una estada mitjana d'hospitalització de gairebé 4 dies. Els motius més habituals d'ingrés són la patologia infecciosa, malalties de l'aparell respiratori, digestives, endocrinològiques i patologies neurològiques. L'any 2017 es van realitzar més de 9.000 visites a Consultes Externes i prop de 15.000 a urgències.

La seva filosofia és humanitzar la pediatria, construint un hospital 'amic', és a dir amigable amb els seus pacients, sense dolor i feliç. En aquest sentit, la creació del Jardí terapèutic i la reforma de la sala de jocs són dos dels puntals d'aquest treball.

 

La Fundació Nou Mil·lenni

Aquest fundació, creada l'any 2001 per Joaquim Puig i Teresa Marcet, té com a objectiu el foment i desenvolupament d'obres socials, benèfiques, assistencials i docents, amb especial atenció a l'ajuda als joves desarrelats.

 

Altres activitats de Sant Jordi

Aquesta diada, pacients del Centre Dr. Emili Mira han muntat paradetes a l'Hospital del Mar, al mateix centre i a la Plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet per vendre les seves manualitats. I els pacients ingressats a Psiquiatria, al CSMA la Mina i dos voluntaris del CAS Fòrum ho han fet al vestíbul del Centre Fòrum, de 10 a 17 h.

També en el marc de la Diada de Sant Jordi, el 25 d'abril es farà el XX Torneig Torribera Futbol Centre Dr. Emili Mira. A les 10 h en el Complex Esportiu Torribera de Santa Coloma de Gramenet.  Hi haurà participació de diferents equips, Fundació Grama, club La Masia, Poliesportiva 2001 (Itàlia), SRC Cornellà, Osonament, Terrassa, SRC Manresa, AREP (Associació per a la Rehabilitació del Malalt Psíquic) i SRC Cerdanyola.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat