Notícies

28 de març de 2019 - Guardons

La bona pràctica a la gestió de la sang dels pacients a l’Hospital del Mar, reconeguda als premis MAPBM

La bona pràctica a la gestió de la sang dels pacients a l’Hospital del Mar, reconeguda als premis MAPBM

El centre ha estat finalista a la categoria de millor hospital sense cirurgia cardíaca amb millors resultats a l'índex MAPBM. 43 hospitals de l'Estat han optat als premis, que arriben a la seva segona edició.

La segona edició dels premis MAPBM, organitzats pel Grup de Recerca MABPM i l'empresa farmacèutica Vifor Pharma, han reconegut la tasca de l'Hospital del Mar en el camp de la gestió de la sang dels pacients. El centre ha estat finalista, amb l'Hospital Moisès Broggi, a la categoria de millor hospital sense cirurgia cardíaca amb millors resultats a l'índex MAPBM. Aquesta categoria l'ha guanyat l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Premis_MABPM

El vicepresident de SEDISA, Modoaldo Garrido, i la Dra. Elvira Bisbe

Els noms dels guanyadors s'han conegut aquest 27 de març durant la reunió anual dels hospitals Maturity Assessment Model in Patient Blood Management (MAPBM), a la qual participa l'Hospital del Mar. En total, han participat als premis 43 centres de l'Estat. Els premis tenen com a objectiu millorar els resultats en salut a través de la gestió de la sang del pacient.

En aquest sentit, el director de projecte a Vifor Pharma, Albert Garcia, ha explicat que "l'objectiu d'aquests premis és reconèixer als centres amb millors resultats segons la pràctica clínica real". De fet, com ha recordat la Dra. Elvira Bisbe, metgessa adjunta del Servei d'Anestesiologia de l'Hospital del Mar i directora i coordinadora del Projecte MABPM, els resultats constaten que l'optimització en la gestió de sang evitant transfusions innecessàries, millora la evolució postoperatòria i pot reduir la mortalitat. "Per tant, és necessari optimitzar i preservar la mateixa sang en aquests procediments. Si adeqüem la pràctica clínica amb aquesta finalitat, podem obtenir millors resultats en salut", ha destacat.

 

El Projecte MAPBM

El MAPBM es va dissenyar l'any 2014 amb l'objectiu d'ajudar els hospitals a avaluar la seva pràctica clínica i conèixer el nivell d'implementació dels seus programes de Patient Blood Management (PBM). Es tracta d'un conjunt d'estratègies terapèutiques, basades en l'evidència científica, que tenen com a objectiu prevenir o evitar la sobretransfusió sanguínia i millorar la seguretat del pacient. És una recomanació de l'OMS des de 2010 i de la Unió Europea des de 2017.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat