Notícies

28 de març de 2019 - Guardons

La incorporació de la Gestora de Casos per al seguiment de pacients amb Mieloma Múltiple Simptomàtic reconeguda a la III edició del Premio a la Innovación en el Ámbito Sanitario

La incorporació de la Gestora de Casos per al seguiment de pacients amb Mieloma Múltiple Simptomàtic reconeguda a la III edició del Premio a la Innovación en el Ámbito Sanitario

El projecte ha estat seleccionat com a finalista a la categoria d'innovació en hematologia. La incorporació de la Gestora de Casos ha permès millorar el seguiment dels pacients i el seu grau de satisfacció.

L'estudi sobre l'impacte de la incorporació d'una Gestora de Casos al Servei d'Hematologia de l'Hospital del Mar en el procés de diagnòstic i seguiment dels pacients amb Mieloma Múltiple Simptomàtic, ha estat premiat com a finalista a la III edició del Premio a la Innovación en el Ámbito Sanitario. El projecte ha estat seleccionat a categoria d'innovació en hematologia i ha rebut un premi de 3.000 €. El lliurament dels premis, promoguts per la Cátedra Celgene de Innovación en Salud, es va fer el passat 27 de març a Madrid.

Premi_hematologia

La Dra. Laia Martínez, Randa Ben Azaiz i la Dra. Maria Eugènia Abella

Una millora contrastada

El paper de la Gestora de Casos permet agilitzar exploracions i visites mèdiques, garantint una atenció propera al pacient. En el cas del Mieloma Múltiple Simptomàtic, aquesta figura es va incorporar a finals de l'any 2014. Un equip format per la Dra. Maria Eugènia Abella Monreal i la Dra. Laia Martínez Serra, metgesses adjuntes del Servei d'Hematologia, la infermera Randa Ben Azaiz Ben Lahsen, i el tècnic del Grup de recerca clínica aplicada en neoplàsies hematològiques de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), Francesc Garcia Pallarols, ha analitzat el seu impacte en el seguiment i satisfacció dels pacients, comparant-ho amb el període anterior a la creació d'aquest tipus de professional.

Segons els resultats, s'ha assolit una significativa reducció del temps entre la derivació al Servei d'Hematologia i la primera visita (de 81 a 27 dies), així com dels dies entre la primera visita i el diagnòstic (de 59 a 21 dies). El mateix ha passat entre la primera visita i la instauració del primer tractament (reducció de 60 a 33 dies). També es van reduir les visites a urgències, i es va assolir un elevat grau de satisfacció dels pacients, que va arribar al 95,9%.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat