Notícies

28 de març de 2019 - Informació general

L'Institut Bonanova de FP Sanitària treballa en un plataforma de formació basada en eines de teleradiologia

L'Institut Bonanova de FP Sanitària treballa en un plataforma de formació basada en eines de teleradiologia

El projecte "Creació d'una plataforma de formació per a Tècnics d'Imatge per al diagnòstic, basada en eines de teleradiología" ha rebut un ajut Dualiza, promogut per l'Associació Nacional FPempresa i la Fundació Bankia per a la Formació Dual. El projecte es basa en la creació d’una plataforma que permeti la consulta de casos radiològics des de qualsevol ordinador amb connexió a internet. L’Institut Bonanova ha desenvolupat un banc d’imatges radiològiques anonimitzades amb l’objectiu de simular la plataforma que s’utilitza als Serveis Hospitalaris de Radiodiagnòstic, anomenada PACS (Picture Archiving and Communication System).

El projecte es realitzarà amb la col·laboració de l’empresa IBERORAD, que ha desenvolupat una plataforma informàtica (QReport) per gestionar els estudis radiològics de manera remota. L’adaptació i personalització d’aquesta plataforma per a la docència permetrà als alumnes realitzar activitats sobre casos reals a distància, de manera que el sistema sigui exportable a altres centres de formació.

La comissió d'avaluació ha tingut en compte que els projectes siguin innovadors i tinguin rellevància social; fomentin la coparticipació entre centres; tinguin impacte social; diversifiquen els agents participants; estableixin mecanismes de coordinació i comunicació; contemplin perdurabilitat per proporcionar resultats a llarg termini; siguin transferibles, i facilitin la comunicació de les fites aconseguides.

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat