Notícies

12 de febrer de 2019 - Guardons

La Dra. Mar Iglesias col·labora en un projecte multicèntric de la Plataforma Red Nacional de Biobancos de l’ISCIIII

La Dra. Mar Iglesias col·labora en un projecte multicèntric de la Plataforma Red Nacional de Biobancos de l’ISCIIII

Mar Iglesias, metgessa adjunta del Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital del Mar, investigadora del Grup de recerca en carcinogènesi gastroesofàgica de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i patòloga de referència del MarBiobanc, col·labora en el projecte multicèntric OPTIMARK que es desenvolupa en el context de la Plataforma Red Nacional de Biobancos de l'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII).

La qualitat de les mostres de teixits és un factor crític que afecta la reproductibilitat dels resultats de la recerca biomèdica i el desenvolupament de biomarcadors de malalties. El projecte OPTIMARK se centra a tractar de trobar marcadors sensibles de la qualitat dels teixits, avaluar factors preanalítics i obtenir un coneixement precís sobre la qualitat real de les mostres de teixits, amb l'objectiu no només de proporcionar resultats analítics científics sòlids, sinó el desenvolupament i anàlisi de biomarcadors més precisos.
El projecte està provant una sèrie de biomarcadors universalment presents en teixits humans, mitjançant immunohistoquímica en teixits parafinats, tractant de correlacionar el nivell d'expressió amb el temps d'emmagatzematge de les mostres des del moment de la recollida fins a l'ús analític final. Els estudis previs s'han fet en 374 teixits no tumorals que inclouen pulmó, còlon, estómac, endometri, mama i cervell.

Mar_Iglesias

La Dra. Mar Iglesias


Cal destacar que el projecte ha estat presentat per la Dra. Mar Iglesias al 2nd Biospecimen Research Symposium: Focus on Quality and Standards que s'ha celebrat a Berlín els dies 5 i 6 de febrer, obtenint el guardó a millor pòster científic de l'esdeveniment.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat