Notícies

22 de gener de 2019 - Informació general

En marxa un projecte de suport mutu per a pacients amb malaltia mental del Centre Dr. Emili Mira

En marxa un projecte de suport mutu per a pacients amb malaltia mental del Centre Dr. Emili Mira

El projecte "Acompanyament entre iguals"

El passat mes d'octubre es va posar en marxa el projecte "Acompanyament entre iguals", un programa de sensibilització en primera persona i suport mutu adreçat a les persones usuàries dels processos d'Hospitalització breu i d'Atenció a la Rehabilitació Psicosocial del Centre Dr. Emili Mira. El projecte està coordinat pel departament de Treball Social del centre amb el suport de l’equip d’infermeria de la unitat H4 i es desenvolupa gràcies a un conveni de col·laboració amb ActivaMent Delegació Gramenet del Col·lectiu Actiu de Persones amb l’Experiència de Trastorn Mental.

 

ActivaMent compta amb un Equip de Sensibilització composat per persones usuàries de serveis de salut mental que comparteixen les seves històries de vida com a model i exemple, per explicar com els afecta l'estigma i l'autoestigma, amb l'objectiu de trencar amb les idees estereotipades sobre com és la seva vida i quines són les seves capacitats.

El programa ofereix un espai on persones que s'han recuperat i persones que continuen ingressades en unitats d'aguts de salut mental de curta estada, comparteixen les seves experiències orientades al trencament de l'autoestigma, a donar esperança i a oferir recursos i suport un cop rebin l'alta.

És la segona iniciativa d'aquest tipus que s'implanta a Catalunya en una unitat d'Hospitalització Breu de Salut Mental, on el professional dóna protagonisme a les persones amb experiència pròpia en salut mental. Les xerrades al Centre Dr. Emili Mira es realitzen el primer dimecres de cada mes.

 

 

 

 

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat