Notícies

16 i 17 de gener de 2019 - Informació general

Dona el millor de tu. Dona sang!

Dona el millor de tu. Dona sang!

Institut Bonanova de Formació Professional (Edifici França)

Si tens més de 18 anys, peses més de 50 quilos i tens 20 minuts, vine a donar sang a l’aula 109 de la primera planta de l’Institut Bonanova (Edifici França) el 16 i 17 de gener de 10.00 a 15.00 hs. No t’ho pensis! Cada dia es necessiten 1.000 donacions per atendre els malalts. Si aquest dijous no pots venir, pensa que a partir d’ara ens hi trobaràs l’últim dijous de cada mes en el mateix horari.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Ser major d'edat
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.

Donar sang, un hàbit cívic

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar i la donació és l'única font que assegura que els malalts tinguin la sang necessària per als seus tractaments. De cada donació se'n beneficien tres persones, perquè la sang es separa en els diferents elements que la composen: glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d'aquests components servirà per uns tractaments diferents.

El 55% dels glòbuls vermells s'utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

Al web www.donarsang.gencat.cat hi ha tota la informació relacionada amb la donació de sang: preguntes freqüents, usos de la sang, punts de donació fixos i mòbils i notícies relacionades amb la donació. A més, la pàgina www.facebook.com/donarsang i al canal de Twitter www.twitter.com/donarsang es pot seguir l'actualitat de la donació de sang a Catalunya.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat