Notícies

18 de desembre - Informació general

Èxit de la missió humanitària de professionals de l’Hospital del Mar a Zanzíbar

Èxit de la missió humanitària de professionals de l’Hospital del Mar a Zanzíbar

Un equip liderat pel Dr. Jesús Lafuente i la Dra. Sara Vallès, ha intervingut 25 pacients en una setmana. Presentaven diverses patologies relacionades amb la neurocirurgia, com ara, casos d'hidrocefàlia pediàtrica, tumors espinals i altres.

La segona missió de professionals de l'Hospital del Mar a l'illa de Zanzíbar (cinquena a l'Àfrica), a Tanzània, va acabar el passat 10 de desembre amb una valoració molt positiva. La tasca dels 7 professionals del centre que hi han participat ha permès tractar 25 pacients amb diverses patologies que necessitaven tractament quirúrgic de neurocirurgia, així com formar els professionals locals. La missió ha estat possible gràcies a la col·laboració amb la fundació NED-Neurocirugía, Educación y Desarrollo.

L'equip va arribar a l'Hospital Mnazi Mmoja, situat a la capital de l'illa, el passat 1 de desembre, transportant material quirúrgic i anestèsic per valor de 10.000 euros. Amb els professionals de l'Hospital del Mar va viatjar el Dr. Joaquim Enseñat, de l'Hospital Clínic. Formaven part de la missió el Dr. Jesús Lafuente, metge adjunt del Servei de Neurocirurgia i director de la missió, la Dra. Sara Vallés, del Servei de Medicina Intensiva, que va exercir com a sotsdirectora de la iniciativa, la Dra. Esther Vilà i el Dr. Juan Luis Fernández, del Servei d'Anestesiologia, les instrumentistes Anna Sabadell i Maria Albert i la Dra. Nerea Goicoechea, metgessa resident.

Missió_Zanzíbaer

Els membres de l’equip

25 intervencions i més de mig centenar de pacients valorats

L'equip va realitzar 25 intervencions amb èxit a pacients de diverses edats (el més petit tenia 3 mesos) amb diverses patologies (hidrocefàlia pediàtrica, estenosis invalidants, discopaties...). Totes realitzades malgrat les difícils condicions trobades al centre que els acollia. A més, es va valorar la situació de més mig centenar de malalts per escollir els que realment necessitaven una cirurgia urgent. Pel Dr. Lafuente, director de la missió, "l'efectivitat de l'equip multidisciplinari de l'Hospital del Mar ha estat molt satisfactòria i demostra la seva alta capacitació i compromís amb aquesta tasca solidària".

Missió_Zanzíbar

El Dr. Lafuente, formant a una metgessa local 

Els membres de la missió presentaran els resultats i els detalls de la seva tasca a la sessió general de l'Hospital del Mar del pròxim mes d'octubre. A més, s'han iniciat converses entre els dos hospitals per a realitzar col·laboracions a casos molt complexes a través del Departament de Salut de la Generalitat i les autoritats sanitàries de Zanzíbar perquè s'arribi a un acord per donar forma a aquest projecte.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat