Notícies

10 de juliol de 2018 - Informació general

La Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults al Barcelonès Nord i el Baix Maresme compleix els primers 150 dies d’activitat assistencial

La Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults al Barcelonès Nord i el Baix Maresme compleix els primers 150 dies d’activitat assistencial

El trasllat de les urgències psiquiàtriques del territori a l'Hospital Germans Trias s'ha desenvolupat amb èxit i sense incidències. La col·laboració entre els diferents dispositius de la unitat ha estat una de les claus de l'èxit que reflecteixen els registres d'aquests primers mesos.

La Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d'Adults del Barcelonès Nord i Maresme, que dóna cobertura a 322.488 persones, tot just arriba als 150 dies d’activitat assistencial, des que es va inaugurar al mes de febrer d’enguany. Aquest sistema integrat d’atenció hospitalària en salut mental ha estat possible gràcies a la coordinació entre el Centre Dr. Emili Mira (CAEM), -que depèn de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del Parc de Salut  Mar (PSMAR)-, i l'Hospital Germans Trias i Pujol, -gestionat per l'Institut Català de la Salut (ICS).

La valoració que s'obté de l'anàlisi dels resultats d'aquesta primera fase de funcionament és positiva. L'activitat assistencial s'ha correspost amb les previsions que s'havien fet, la qual cosa evidencia que la posada en marxa ha estat correcta, així com que els nous circuïts s’han adequat a les necessitats de la població. En total, s'han atès a 1.562 persones a les noves urgències de l'Hospital Germans Trias, de les quals s'han derivat al Centre Dr. Emili Mira 235, i 74 n’han quedat ingressades a l'Hospital degut a descompensacions de salut físiques i mentals.

La coordinació entre els diferents dispositius ha funcionat amb èxit, a partir d'una excel·lent col·laboració entre les dues institucions implicades, sent aquest un dels punts claus del projecte. El repte més important era el trasllat de l'atenció d'urgències psiquiàtriques a l'Hospital Germans Trias i la creació d'una unitat d'hospitalització a aquest centre que complementi els dispositius ja existents al CAEM. Amb aquest canvi s'ha aconseguit oferir una atenció hospitalària integral als pacients que presenten una patologia psiquiàtrica aguda que requereixi estudi i ingrés en un hospital general per presentar alhora algun tipus de trastorn mèdic o quirúrgic.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat