Notícies

1 de juny de 2018 - Guardons

Premi a la millor comunicació per a un treball del Servei de Medicina Física i Rehabilitació

Premi a la millor comunicació per a un treball del Servei de Medicina Física i Rehabilitació

L'estudi, que analitza la prevalença de la malnutrició en pacients amb MPOC que es deriven a un programa de Rehabilitació Respiratòria, ha estat premiat al Congrés de la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física.

Un estudi del Servei de Medicina Física i Rehabilitació ha estat reconegut com la millor comunicació en l'àrea de Rehabilitació cardiorespiratòria en el 56 Congrés de la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física, que es va celebrar entre els dies 16 i 19 de maig a Gijón. El treball, Prevalencia de malnutrición según los criterios de la ESPEN y su impacto en la mortalidad y el uso de recursos sanitarios en pacientes con enfermedad pulmonar obstructiva crónica estable, ha rebut el Premi SORECAR, patrocinat per SANRO.

Premi_estudi_MPOC

La Dra. Vanesa Dávalos-Yerovi recollint el premi

 

L'estudi analitza la malnutrició en pacients amb malaltia obstructiva crònica (MPOC). Es tracta d'una comorbiditat habitual en aquests pacients i els autors han avaluat la seva prevalença amb el seguiment de 124 casos, utilitzant els criteris de l'European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN). Els resultats indiquen que gairebé el 22% dels pacients amb MPOC que es deriven a rehabilitació compleixen criteris de malnutrició, i que aquesta s'associa a un risc de mortalitat i d'hospitalitzacions 4 vegades més gran que la resta de pacients.

El treball el signen la Dra. Vanesa Dávalos, la Dra. Dolores Sánchez, la Dra. Natalia Neira, la Dra. Anna Guillén, el Dr. Josep Maria Muniesa i la Dra. Ester Marco.  

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat