Notícies

16 de maig del 2018 - Informació general

Ja està en marxa la nova Unitat de Reanimació Quirúrgica de l’Hospital del Mar

Ja està en marxa la nova Unitat de Reanimació Quirúrgica de l’Hospital del Mar

Les noves instal·lacions amplien la superfície de 120 m2 a 600. A la vegada, s'incrementa el nombre de boxs per a pacients, dels 11 anteriors als 19 punts de tractament.

L'Hospital del Mar ja disposa de la seva nova Unitat de Reanimació Quirúrgica, un espai renovat i diàfan per oferir el millor seguiment als pacients que s'han sotmès a una intervenció quirúrgica al centre. Amb 600 m2 de superfície, les obres, que han tingut un pressupost de gairebé 2 milions d'euros, han permès traslladar aquest equipament a una ubicació des de la qual pot donar servei tant al bloc quirúrgic de l'Edifici A (àrea d'hospitalització) com als quiròfans del nou bloc quirúrgic (en servei des de fa un any) de l'edifici B. També té connexió directa amb els serveis d'Urgències i de diagnòstic per la imatge. El nou equipament ja està a ple rendiment i ahir va rebre els primers pacients. La posada en marxa de la nova unitat confirma l'aposta de l'Hospital del Mar per reforçar i millorar el seu bloc quirúrgic.

Unitat_Reanimació

 

Ampliació d'espai

El projecte l'ha desenvolupat l'estudi d'arquitectura Pinearq, responsables de l'ampliació i remodelació de l'Hospital, així com de l'ampliació del Campus Universitari Mar i d'altres projectes a diversos països. Les obres han permès passar dels 120 m2 de superfície de les anteriors instal·lacions als 600 actuals, amb un increment de boxs per a pacients, dels 11 anteriors als 19 punts de tractament que es poden habilitar a les noves instal·lacions. D'aquests, 7 boxs són per a malalts crítics, 5 més que a l'antiga unitat. La unitat està preparada amb diverses pressions d'aire per evitar el risc de contagis entre els pacients postquirúrgics i les zones quirúrgiques. Per aconseguir-ho, s'han canviat els equips de climatització, garantint una puresa de l'aire pròpia d'un quiròfan.

Unitat_Reanimació

Els treballs realitzats han tingut en compte les necessitats dels professionals que hi treballen, que ara disposaran de més espai per a instal·lar els equips i fer el seguiment dels pacients. Tots els boxs estan preparats per a fer-hi hemodiàlisi. A més disposen de videovigilància des del control d'infermeria en els boxs tancats, en els quals s'han implantat mesures per garantir la privacitat dels pacients. A la vegada, s'ha optimitzat l'espai per a l'emmagatzematge del material per racionalitzar els circuits i maximitzar el temps de treball dels professionals. Cal destacar que les noves instal·lacions tenen llum natural a totes les seves dependències.

Unitat_reanimació

Les obres també han tingut en compte les necessitats dels familiars dels pacients. Disposaran d'una nova sala d'espera preparada per a ells, amb connexió wi-fi, entre altres millores.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat