Notícies

27 de març - Guardons

El congrés de l’European Association of Hospital Pharmacists premia un treball de l’Hospital del Mar

El congrés de l’European Association of Hospital Pharmacists premia un treball de l’Hospital del Mar

Un treball dels serveis de Farmàcia i Medicina Intensiva ha rebut el premi a la millor comunicació a la 23 edició del Congrés de l'European Association of Hospital Pharmacists, celebrat a Göteborg, Suècia. 

La investigació, Linezolid dosing in patients with liver cirrhosis: standard dosing risks' toxicity', ha estat reconegut a la cita més important de l'àmbit de la farmàcia clínica a Europa, en el qual participen professionals d'una vintena de països.

El treball el signen Sònia Luque, Daniel Echeverría-Esnal, Javier Martínez-Casanova, Elena González-Colominas, Xènia Fernández Sala, Jaume Barceló-Vidal, Rosana Muñoz, Francisco Álvarez-Lerma i Santiago Grau.

Premi_congres_farmacia

L'estudi ha analitzat els nivells plasmàtics de Linezolid en pacients amb cirrosi hepàtica. S'ha descobert que l'administració de dosis estàndards pot donar lloc a acumulació de nivells plasmàtics d'aquest antibiòtic, que es relacionen amb toxicitat hematològica, principalment anèmia i plaquetopènia. Per aquest motiu, es destaca la necessitat de monitorar els nivells d'aquest antibiòtic com més aviat millor per ajustar la dosi de forma personalitzada per a cada pacient.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat