Notícies

24 de gener - Informació general

Les llistes d’espera quirúrgiques a l’Hospital del Mar s’han reduït el 65% en els últims 5 anys

Les llistes d’espera quirúrgiques a l’Hospital del Mar s’han reduït el 65% en els últims 5 anys

Gràcies a l'increment de finançament rebut del CatSalut, i,sobretot, a l'esforç dels professionals, l'Hospital del Mar no té cap pacient fora del temps de referència als procediments amb temps d'espera garantit, El temps de demora per visites i exploracions també ha experimentat una forta millora. Dels més de 3.000 pacients en llista d'espera per a visita, més del 80% es programen en menys de 3 mesos. En el cas de les exploracions, aquesta xifra supera el 85%. L'Hospital del Mar realitza prop de 18.000 intervencions quirúrgiques anuals.

Demà dijous 25 s'ha convocat una concentració a les portes de diversos centres sanitaris, entre ells, l'Hospital del Mar, per protestar per la situació de les llistes d'espera. Per aquest motiu, la Direcció del PSMAR ha considerat necessari compartir les següents dades:

Les llistes d'espera quirúrgiques a l'Hospital del Mar s'han reduït en 3.500 persones, el que representa un descens del 65% entre els anys 2013 i final del 2017. El passat 31 de desembre, 4.396 persones estaven a l'espera d'intervenció al centre, amb una demora mitjana de tres mesos, demora que també ha experimentat una reducció del 53% en els últims 5 anys. Aquests resultats són fruit de l'esforç realitzat pels professionals del centre, que s'han implicat per aconseguir donar una millor i més ràpida assistència als pacients.

En concret, en els procediments amb temps d'espera garantit (cataractes, genoll i maluc) hi ha 657 pacients en llista d'espera, amb una demora mitjana d'un mes i mig. Cap d'ells supera el temps màxim fixat pel Departament de Salut, de 180 dies. En els processos amb temps de referència (entre 90 i 365 dies de demora, segons la patologia), hi ha 3.809 pacients en llista d'espera, amb una demora mitjana que no arriba als 4 mesos. En el cas de les neoplàsies, hi ha 91 pacients en llista d'espera amb una demora mitjana de 16 dies. Cap supera el temps màxim fixat.

Pel que fa a la demora per visita a consultes externes, el 80% dels més de 3.000 pacients en llista d'espera es poden visitar abans de 3 mesos. L'activitat anual és de més de 60.000 primeres visites. I en relació a les esperes per exploracions, el 85% dels 3.600 pacients es programen en un termini inferior als 3 mesos. Cada any, es fan 160.000 exploracions al centre.

 

Valorar l'esforç dels professionals

La direcció del PSMAR vol destacar i agrair la tasca realitzada per tots els professionals, que amb el seu compromís han fet possible que el pla de xoc posat en marxa per a reduir les llistes d'espera hagi assolit aquestes xifres. Un esforç acompanyat per l'increment de finançament que ha dedicat el CatSalut, amb 57 milions d'euros a tot Catalunya. En aquests moments, l'Hospital del Mar realitza prop de 18.000 intervencions cada any, una dada que demostra l'alt grau d'implicació i professionalitat del personal del centre. 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat