Notícies

20 de febrer de 2004 - Notes de Premsa

Diana Garrigosa atorgarà la Medalla del Memorial al Dr. Olivella Casals en reconeixement a la seva tasca de recerca en el camp de l'Oftalmologia

Memorial Cristóbal Garrigosa

Demà divendres 20 de Febrer es celebrarà el Memorial Cristóbal Garrigosa, en el Marc del I Simposi d'Oftalmodiabetologia de Catalunya organitzat per l'Institut d'Oftalmologia dels hospitals del Mar i de l'Esperança (IMAS).

 

Aquest any el Memorial presenta una novetat respecte a edicions anteriors: s'atorgarà una Medalla al Dr. Antonio Olivella Casals, en reconeixement a la contribució en l'Oftalmologia, especialment en el camp de la Recerca. Farà el lliurament d'aquesta medalla la Sra. Diana Garrigosa Laspeñas, qui presideix aquest Memorial des de la seva fundació l'any 1988, en un acte presidit per l'Excm. Sr. Joan Clos, alcalde de Barcelona, que fou vicepresident del Memorial l'any de la seva fundació com a regidor de Salut Pública.

 

El Memorial Cristóbal Garrigosa (entitat jurídica creada i presidida per Diana Garrigosa per a gestionar el fons de la "Donació Cristóbal Garrigosa" ) va signar, el 29 de gener de 1988, un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona amb el propòsit de potenciar l'assistència sanitària en el camp de l'oftalmologia. La voluntat de Diana Garrigosa ha estat que la donació serveixi per promoure la formació d'especialistes, fomentar la recerca i dotar als centres assistencials municipals d'instrumental d'alta tecnologia. D'aquesta manera vetllava per continuar la dedicació que el seu pare, enginyer industrial, va iniciar en el camp de l'oftalmologia, a través de la recerca en instrumental d'òptica de precisió. No obstant, la relació del Sr. Garrigosa amb l'oftalmologia va anar més enllà del disseny i fabricació de l'esmentat instrumental, atès que va col·laborar molt activament amb campanyes de promoció i foment de la salut visual. En aquest sentit cal remarcar la seva condició de promotor, creador i president, des de l'any 1.955 fins l'any 1.972, de la " Cruzada de protección de la salud ocular" juntament amb oftalmòlegs de reconegut prestigi. El Sr. Cristóbal Garrigosa, va morir l'any 1972. El Dr. Antonio Olivella Casals, en l'any 1966 va col·laborar amb el Sr. Cristóbal Garrigosa, en el disseny i la fabricació del I el primer Fotocoagulador de l'Estat Espanyol. Aquest Fotocoagulador servia per al tractament de patologies de la superfície ocular i sobretot per al tractament de patologia retiniana, aconseguint-se rendiments superiors dels existents fins al moment. El fotocoagulador va tenir gran èxit tant a nivell nacional com internacional i va ser presentat en diversos congressos i reunions mèdiques de l'àmbit de l'oftalmologia nacional e internacional.

 

La medalla al Dr. Olivella l'atorgarà la Sra. Garrigosa en un acte que tindrà lloc a les 18h a la Sala Josep Marull de l'hospital del Mar, presidit per l'Excm. Sr. Joan Clos, Alcalde de Barcelona i amb la participació del Dr. Miguel Castilla, director de l'Institut d'oftalmologia dels Hospitals del Mar i de l'Esperança (IMAS). Tot plegat en el marc del Ier Simposi d'Oftalmodiabetologia de Catalunya, organitzat per l'esmentat institut, on s'aplegaran les màximes autoritats en aquesta especialitat.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat