Notícies

10 de novembre de 2015 - Informació general

L'alcaldessa visita les obres d'ampliació de l'Hospital del Mar

L'alcaldessa visita les obres d'ampliació de l'Hospital del Mar

L'alcaldessa Ada Colau visita avui dimarts 10 de novembre les obres d'ampliació de l'Hospital del Mar, iniciades al 2008, aturades al desembre de 2010 i represes al maig de 2015. El govern municipal ha assumit una aportació extra de 4 milions d'euros que permetran enllestir cap al 2017 aquesta darrera fase de les obres.

La col·laboració entre l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci Mar Parc Salut Barcelona en el finançament de les obres d'ampliació de l'Hospital del Mar es va establir en base al Conveni de 3 de novembre del 2014, amb una aportació de 30 milions d'euros. Amb tot, aquesta quantitat es va determinar sobre una estimació inicial del cost del projecte, que ha calgut ajustar amb una aportació addicional de 4 milions d'euros, que assumeix l'Ajuntament com una ampliació del conveni de 2014.

Aquesta aportació econòmica extra es destinaran a:

  • Obra i instal·lacions del Servei de Ginecologia i Obstetrícia (cost de contractació): 1,91 M€.
  • Equipament del Servei de Ginecologia i Obstetrícia (cost pressupostari previst): 1,22 M€.
  • Altres equipaments i instal·lacions per posar en servei l'obra de la resta d'àrees en execució (Urgències, Hospital de Dia, Radioteràpia...): 0,87M€.

Pel que fa al bloc d'obstetrícia i ginecologia, és a dir, els nous espais d'atenció al part, es tracta d'un espai de 1.200 m2 amb 7 sales de part, 2 quiròfans, l'àrea d'atenció a les urgències ginecològiques i obstètriques, i una sala d'espera.

El projecte d'ampliació de l'Hospital del Mar suposa la construcció d'un nou edifici de 15.877 m2 que s'afegeixen als 44.176 m2 que actualment té l'equipament. En aquest nou edifici, ubicat a tocar del carrer del Gas, s'ubicaran la tercera sala d'hemodinàmica i arítmies, nous espais per l'atenció al part, 51 punts d'atenció d'urgències, noves àrees d'atenció de l'hospital de dia (en total 73 nous punts d'atenció), i el servei de radioteràpia amb dos acceleradors lineals d'última generació i una sala de braquiteràpia.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat