Notícies

2 de juliol de 2014 - Guardons

El Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme premia a l’IMIM per ser la quarta Institució a nivell espanyol en disposar d’un domini “.es”

El Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme premia a l’IMIM per ser la quarta Institució a nivell espanyol en disposar d’un domini “.es”

Ha rebut el guardó “Pioneros.es” per posar en marxa fa 23 anys un portal d'internet amb aquest domini

L’IMIM ha rebut el guardó “Pioneros.es” per posar en marxa fa 23 anys un portal d'internet amb el domini “.es”. El reconeixement va ser lliurat ahir dia 1 de juliol pel Ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, el secretari d'Estat de Telecomunicacions i per la Societat de la Informació, Víctor Calvo Sotelo, i el director general de Red.es, César Miralles, en el marc dels actes commemoratius del 25è aniversari del domini “.es”.

Els dominis “.es” neixen l’any 1989, però no és fins l’any 1991 que el Instituto de Astrofísica de Canárias sol·licita el primer domini (www.iac.es). Seguidament ho van fer el Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (www.ciemat.es), el Centro de Estudios de Experimentación y Obras Públicas (www.cedex.es) i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques de Barcelona (www.imim.es).

L’IMIM va ser pioner en veure les possibilitats d’Internet i va crear el seu primer domini ”.es”, el mes juny de 1991, convertint-se així en la quarta Institució espanyola i la primera catalana en disposar d’aquest domini. Aquest accés es va emprar inicialment per accedir al correu electrònic, el que va suposar una millora fonamental per la comunicació amb els centres de recerca a nivell nacional i internacional.

De fet, a Espanya Internet neix estretament vinculada a la ciència i a l’entorn acadèmic, fet que queda palès a la llista d’Institucions premiades en aquest acte. Per portar a terme aquest homenatge, s’ha analitzat els primers 200 dominis que es van registrar, i s’ha premiat als 116 que encara es mantenen operatius.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat