Notícies

4 de febrer de 2013 - Notes de Premsa

Signat el primer conveni col·lectiu en el sector sanitari des de l’inici dels ajustaments per motiu de la crisi

Signat el primer conveni col·lectiu en el sector sanitari des de l’inici dels ajustaments per motiu de la crisi

L’acord ha estat ratificat pels professionals del Parc de Salut MAR (PSMAR) amb un 95% dels vots favorables.

La direcció i el comitè d’empresa del PSMAR han signat el conveni col·lectiu que regularà les condicions laborals dels professionals d’aquesta institució durant els propers anys. Amb aquest conveni, el PSMAR, després d’un any d’intenses negociacions, es converteix en la primera organització del sector sanitari que arriba a un acord laboral, ratificat en referèndum pels treballadors i treballadores de l’empresa amb un 95% dels vots favorables (1.791 vots a favor i 96 en contra).

L’acord ha permès incorporar la major part de les mesures de contenció de la despesa acordades i aplicades en els darrers exercicis.

Per assolir aquest pacte, ambdues parts han renunciat a diferents pretensions, fent un important exercici de responsabilitat dirigit a garantir la sostenibilitat econòmica de l’organització, procurant ocasionar el menor perjudici als professionals i amb l’horitzó compartit de preservar els màxims llocs de treball i de millorar la productivitat.

Pactes com l’augment de la jornada laboral de 1.624 a 1.660 hores anuals, la reducció de dies de vacances, la supressió d’algunes millores socials, s’han orientat a aquestes finalitats. En aquest context, destaca la incorporació de novetats com el concepte de retribució variable vinculat a l’objectiu de l’equilibri pressupostari de l’organització.

S’han creat 3 comissions tècniques de treball amb la finalitat d’avançar en la millora de les condicions laborals. En aquest sentit, a més de les comissions tècniques de classificació professional i retribució i de gestió de la borsa de treball, destaca la creació d’una comissió de l’àrea mèdica pensada com un espai de diàleg per tractar les condicions laborals d’aquest col·lectiu ( guàrdies, carrera professional, etc.) i també la seva participació en la gestió clínica.

Estem satisfets de l'acord, perquè com jo dic, el millor acord és l'acord possible, i aquest ho era”. Ha manifestat Olga Pané, gerent del PSMAR.

La situació laboral al PSMAR ha estat força peculiar en els darrers 3 anys al tractar-se del primer organisme públic que es va veure obligat a presentar un expedient de regulació de l’ocupació (ERO), com a part d’un paquet de mesures per a fer front als reajustaments pressupostaris. El pacte aconseguit avui ha permès reincorporar a la majoria dels treballadors afectats per l’ERO.

El Parc de Salut MAR és un consorci sanitari públic format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona que gestiona els hospitals del Mar, Esperança, Centre Fòrum i Emili Mira, l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) i les escoles d’infermeria i de formació professional sanitària.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat