Notícies

14 de juny de 2024 - Informació general

Premi per a l’experiència amb realitat virtual en pacients pediàtrics que s’han de sotmetre a una cirurgia major ambulatòria

Premi per a l’experiència amb realitat virtual en pacients pediàtrics que s’han de sotmetre a una cirurgia major ambulatòria

Es tracta d'un projecte posat en marxa l'any 2023 gràcies a la Fundació Amics de l'Hospital del Mar. Amb ell, s'ha demostrat que l'ús de realitat immersiva redueix l'estrès prequirúrgic en aquests pacients.

El XIV Congrés Nacional de l'Asociación Española de Enfermería Pediátrica ha atorgat el primer premi accèssit de comunicació oral a un treball presentat per l'equip d'infermeria del Servei de Pediatria de l'Hospital del Mar. L'estudi premiat analitza l'efectivitat de la realitat virtual per a reduir l'estrès i l'ansietat abans de la cirurgia en pacients pediàtrics. L'encarregada de presentar-lo ha estat Yasmina Ros, infermera del Servei de Pediatria. El congrés s'ha celebrat a Còrdova, del 6 al 8 de juny.

Premi_infermeria_pediatria

Yasmina Rosa al congrés

L'experiència, portada a terme gràcies a la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, amb la Fundació Mercedes Armengou Riera i la participació dels Pallapupas i del Servei de Medicina Intensiva, consisteix a avaluar l'efectivitat de fer servir una experiència immersiva amb ulleres de realitat virtual abans d'entrar a quiròfan per una cirurgia major ambulatòria. Així els pacients coneixen l'espai i es redueix la seva por al desconegut. Està demostrat que entre el 40 i el 70% d'aquests pacients presenten ansietat abans de la cirurgia.

A l'estudi van participar una vuitantena de pacients, dels quals hi ha resultats provisionals d'una vintena. Se'ls va sotmetre a uns qüestionaris i escales d'estrès, a banda de la recollida de mostres de saliva. En el cas d'aquells que van visionar el vídeo, també se'ls hi prenien mostres després de veure'l. En ell, poden veure el recorregut que faran fins a l'interior del quiròfan. L'anàlisi d'aquestes mostres ha demostrat la disminució de cortisol, vinculat a l'estrès, en aquells que van fer servir les ulleres de realitat immersiva, fet que demostra la seva utilitat per disminuir l'estrès previ a la cirurgia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat