Notícies

29 de maig de 2023 - Informació general

La Dra. Mar Vernet presidirà l’Asociación Española y Portuguesa de Cirujanos de la Mama

La Dra. Mar Vernet presidirà l’Asociación Española y Portuguesa de Cirujanos de la Mama

La coordinadora de la Unitat de Patologia Mamària de l'Hospital del Mar encapçalarà l'entitat, creada l'any 2010 per reunir professionals de totes les especialitats quirúrgiques implicades en la cirurgia de la mama.

La Dra. Mar Vernet, coordinadora de la Unitat de Patologia Mamària de l'Hospital del Mar i cap de secció del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia del centre, és la nova presidenta de l'Asociación Española y Portuguesa de Cirujanos de la Mama (AEPCIMA). Així es va decidir a l'assemblea celebrada durant el congrés de l'entitat els dies 4 i 5 de maig a Lisboa, a la qual també es va aprovar el canvi de nom de l'associació, fins ara Asociación Española de Cirujanos de la Mama, per incorporar la referència a Portugal i reflectir així la realitat de la creixent incorporació de professionals portuguesos.

Mar_Vernet

La Dra. Mar Vernet

L'AEPCIMA és una entitat multidisciplinària, que vol reunir professionals de totes les especialitats quirúrgiques relacionades amb la cirurgia de mama a Espanya i Portugal. La nova junta, la primera que liderarà l'associació des del canvi de nom, està formada per onze persones, tres d'elles portugueses.

La Dra. Vernet destaca que treballaran sobre tres línies estratègiques. La primera es centrarà en la formació continuada dels cirurgians de mama, que considera bàsica i una aposta de l'entitat. A més, amb el compromís de mantenir uns preus assequibles. En segon lloc, l'AEPCIMA treballarà "pel reconeixement de la cirurgia de mama com a àrea de capacitació específica, vingui el cirurgià de l'especialitat que vingui", apunta la nova presidenta. Es tracta "no només de formar-se en tècniques quirúrgiques, també d'assimilar un ampli coneixement de l'oncologia, de la fisiopatologia i l'endocrinologia mamària, de l'espectre de malalties mamàries benignes, de les patologies de potencial malignitat incert i de les patologies de risc", així com les habilitats comunicatives i l'especial sensibilitat que necessiten aquests professionals per portar a terme la seva tasca.

En últim lloc, la nova junta es compromet a escoltar els pacients. "Una de cada vuit dones i també alguns homes passaran per les mans d'un cirurgià o cirurgiana de mama", recorda la Dra. Vernet. Per aquest motiu, incorporaran la participació activa de pacients a l'entitat, per conèixer les seves preocupacions i identificar punts de millora.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat