Notícies

26 de maig de 2023 - Informació general

L’Asociación Española de Coloproctología premia un treball del Servei de Cirurgia

L’Asociación Española de Coloproctología premia un treball del Servei de Cirurgia

La secció de Cirurgia de Colorectal ha tingut un paper important al XXVI Congrés Nacional de l'entitat. En ell, la Dra. Marta Pascual, responsable de la secció, ha estat escollida com vocal de la junta directiva de l'associació.

Un treball presentat per la Dra. Blanca Montcusí, metgessa adjunta de la secció de Cirurgia Colorectal del Servei de Cirurgia de l'Hospital del Mar, ha rebut el premi com a millor presentació oral al XXVI Congrés Nacional de l'Asociación Española de Coloproctología. Ha estat una de les quatre comunicacions orals presentades per membres de la secció, dues d'elles, treballs de final de grau d'estudiants de Medicina del grau conjunt de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma de Barcelona. També hi han presentat dues ponències. El congrés s'ha celebrat a Madrid entre el 17 i el 19 de maig.

Congrés_Asociación_Española_Coloproctología

Membres del servei al congrés

El treball defensat per la Dra. Montcusí, 'Metaboloma y recurrencia tumoral tras cirugía de cáncer colorrectal', analitza la relació entre els canvis en el metaboloma i la recurrència de càncer de còlon i recte en pacients sotmesos a una cirurgia curativa. En ell es conclou que la caracterització metabòlica pot proporcionar biomarcadors útils per al pronòstic de la recurrència. En concret, les concentracions de tres metabòlits, l'espermina, l'espermidina i l'aspartat, hi estan associades. Aquests metabòlits ja han estat associats a mecanismes de progressió tumoral en estudis previs.

Congrés_Asociación_Española_Coloproctología

El Dr. Miguel Pera i la Dra. Blanca Montcusí

Al mateix congrés, la Dra. Marta Pascual, cap de secció de Cirurgia Colorectal, va ser escollida com a nova vocal a la junta directiva de l'Asociación Española de Coloproctología.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat