Notícies

27 de març de 2023 - Informació general

L’Hospital del Mar implanta la cirurgia robòtica a les intervencions de maluc

L’Hospital del Mar implanta la cirurgia robòtica a les intervencions de maluc

És el primer centre públic de Catalunya que utilitza aquest tipus de tecnologia per portar a terme aquests procediments. Aquest abordatge permet inserir les pròtesis de maluc de forma adaptada a l'anatomia del pacient, reduint la possibilitat d'error al mínim.

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia ha començat a fer servir tecnologia robòtica a les intervencions de pròtesi de maluc. D'aquesta manera, l'Hospital del Mar es converteix en el primer centre públic català que fa servir aquest abordatge en aquest tipus d'intervencions, fet que suposa un salt per garantir l'èxit de la intervenció a llarg termini.

Robot_protesi_maluc

El cap de la Unitat de Maluc del servei, el Dr. Fernando Marqués, destaca que la utilització del nou robot Mako, facilita la tasca dels cirurgians, garantint un correcte posicionament de la pròtesi de forma individualitzada per a cada pacient. Això suposa un avenç a l'hora d'evitar complicacions amb la cirurgia, com ara luxacions, i una major supervivència de les pròtesis. De fet, hi ha evidència que l'abordatge robòtic redueix el risc de luxacions durant el primer any després de les intervencions.

Robot_protesi_maluc

"L'expertesa del cirurgià, sumada a la tecnologia, permet reduir la possibilitat d'error al mínim", explica el Dr. Marqués. La incorporació del robot ofereix a l'equip quirúrgic una eina que dona suport a la seva tasca. Per poder utilitzar aquesta tecnologia, tant els cirurgians de la unitat com l'equip d'infermeres encarregat de les intervencions de pròtesis de maluc, han hagut de passar per un procés de formació previ.

 

Aquest tipus d'intervenció es podrà aplicar a tots els pacients a qui s'intervindrà a l'Hospital del Mar. Cada any, la Unitat de Maluc del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia porta a terme prop de mig miler de cirurgies. L'abordatge robòtic també s'ha començat a aplicar a la Unitat de Genoll del mateix servei, que, després d'un any de pràctica amb el mateix equip, però amb el mòdul de genoll per implantar pròtesis de genoll, ja acumula una experiència d'un centenar de casos.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat