Notícies

15 de març de 2023 - Informació general

Educar, reconèixer i prevenir el delírium amb la participació de tots

Educar, reconèixer i prevenir el delírium amb la participació de tots

15 de març, Dia Mundial de Conscienciació del Delírium

El delírium és una alteració severa de les capacitats mentals que provoca un pensament confús i una consciència reduïda de l'entorn.

La malaltia pot ser causada per una malaltia crònica, canvis en l'equilibri metabòlic, medicació, infecció, cirurgia, abstinència d'alcohol o drogues, però és previsible i tractable. Els símptomes del delírium i la demència poden ser similars, per la qual cosa és important tenir tota la informació a la mà abans de fer un diagnòstic precís. És per això que els treballadors i treballadores sanitaris han de rebre educació i formació per oferir el suport adequat perquè les persones es recuperin.

Equip_geriatria

Membres de l’equip del Servei de Geriatria

En aquest sentit, el 15 de març, Dia Mundial de la Conscienciació del Delírium, és una bona ocasió per educar, reconèixer i prevenir-lo mitjançant la participació de tots.

 

Altres activitats

Webinar organitzat pel Grup de delírium de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología, World Delirium Awareness Day: "Delirium superimpuesto a demencia (DSD) en el adulto mayor". Se celebrarà el mateix 15 de març amb l'objectiu de realitzar una revisió general del delírium superposat a la demència i conscienciar sobre la necessitat de prevenir, identificar i tractar correctament aquesta patologia.

Podeu consultar el programa aquí https://www.segg.es/media/agenda/programaWDA-23.pdf

A més, el dia 15 a les 18.30 h, les doctores Júlia López, Carla Capellades, Isabel Arnau i Maria José Robles, oferiran la xerrada 'Què és delírium?', a la biblioteca Sofia Barat de Barcelona.

Més informació https://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsofiabarat/ca/agendes/xerrada-que-es-el-delirium_99400707261

Infografia_Delírium

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat