Notícies

13 de març de 2023 - Informació general

L’Academia Española de Dermatología y Venererología premia un treball del Servei de Dermatologia de l’Hospital del Mar en col·laboració amb el Servei de Psiquiatria

L’Academia Española de Dermatología y Venererología premia un treball del Servei de Dermatologia de l’Hospital del Mar en col·laboració amb el Servei de Psiquiatria

El Grupo Español de Investigación en Dermatología Psiquiátrica de l'AEDV va donar el premi al millor cas clínic a un treball defensat per la Dra. Helena Escolà, metgessa resident del Servei de Dermatologia. Ho va fer en el marc de la seva XVIII reunió, celebrada el passat 24 de febrer.

El treball 'Úlceras recurrentes en un paciente con VIH', del Servei de Dermatologia amb la col·laboració del de Psiquiatria de l'Hospital del Mar, va rebre el premi al millor cas clínic a la XVIII Reunió del Grupo Español de Investigación en Dermatología Psiquiátrica de l'Academia Española de Dermatología y Venererología. El treball narra el cas d'un pacient jove amb VIH que va consultar al servei de Dermatologia per la presència de pruïja i lesions cutànies a diverses zones del cos, d'un any d'evolució. Cap de les proves realitzades va permetre determinar el diagnòstic, mentre no s'aconseguia resposta als tractaments indicats. Es va sospitar que es tractava d'autolesions i es va derivar el pacient a la Unitat de Psicodermatologia, on es va arribar a un diagnòstic de deliri de parasitació. D'aquesta manera, mitjançant l'escolta activa i l'inici d'un tractament amb medicació antipsicòtica, es va millorar el seu estat i van remetre les lesions.

Premi_AEDV

Lliurament del premi

La Dra. Maria José Tribó, metgessa adjunta del Servei de Dermatologia, i el Dr. Luis Miguel Martín, cap de secció de primària i programes especials del Servei de Psiquiatria, afirmen que "l'interès del cas rau en la necessitat de fer un maneig d'aquests pacients conjunt entre dermatologia, psiquiatria i psicologia. A la Unitat de psicodermatologia rebem pacients d'arreu de Catalunya, que són seguits per poder ajustar el tractament més adequat". El treball el signen Helena Escolà, David Pesque Celá, Nerea Manzanares Oliver, Ramon Pujol, Luis Miguel Martin i Maria Jose Tribó, que també va formar part del comitè organitzador de la reunió.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat