Notícies

7 de març de 2023 - Informació general

Avancem cap a la plena igualtat

Avancem cap a la plena igualtat

8M Dia Internacional de la Dona

Al Parc de Salut Mar, tres de cada quatre professionals són dones. Però la seva representació a determinades categories i llocs de responsabilitat encara és inferior a la dels homes. Per això, la tercera edició del Pla d'Igualtat, en vigor des de fa un any, posa a disposició de la institució les eines per millorar-ho.

Les dones, tot i ser majoria entre els i les professionals del Parc de Salut Mar, encara tenen una representació menor a la dels homes a l'àrea mèdica i serveis generals. A més, tot i els avenços assolits, són les dones les que majoritàriament redueixen la jornada o demanen una excedència en cas de necessitat familiar.

En aquest àmbit, el PSMAR ha posat en marxa el seu tercer Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes, que recull l'anàlisi, el diagnòstic i uns objectius enfocats a fer realitat la igualtat entre dones i homes, responent d'una forma àgil a la nova regulació en matèria d'igualtat prevista al RDL 3/2019 i els RD 901 i 902/2020. A més a més, també recull el compromís estratègic de la institució, que considera la igualtat un element fonamental en les relacions laborals i de la gestió dels recursos humans, impulsant la creació d'una estructura interna que permeti millorar el procés de participació de les dones en la direcció i en la presa de decisions. Per posar llum a aquestes qüestions, en aquest 8 de març, quan encara no fa un any de l'aprovació del pla, la Comissió del Pla d'Igualtat ha organitzat una jornada de debat i reflexió sobre la dona a la sanitat a Catalunya i altres aspectes relacionats.

La IV Jornada per la Igualtat analitza la feminització de la sanitat a Catalunya i qüestions com la discriminació de gènere en el lloc de treball, la situació laboral de les dones trans i les desigualtats i desequilibris existents arreu del món. Cal recordar que el Parc de Salut Mar va signar l'any 2019 la seva adhesió al Pacte de Nacions Unides i als Objectius de Desenvolupament Sostenible, entre els quals hi ha el d'assolir la igualtat entre els gèneres i apoderar totes les dones i nenes.

La Jornada per la Igualtat no ha estat l'única activitat amb motiu del Dia Internacional de la Dona al PSMAR. Entre el 15 de febrer i el 13 de març, els diferents centres que el formen acolliran l'exposició Dones en Lluita, organitzada per Amnistia Internacional, que recull històries de dones de tot el món i la seva lluita en la defensa dels seus drets. A la vegada, la iniciativa Creando Puentes, el podcast realitzat per pacients del Centre Fòrum, també dedicarà el mes de març a la dona.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat