Notícies

15 de febrer de 2023 - Notes de Premsa

Barcelona acull SCALPEL, el primer congrés internacional per estudiants de Medicina

Barcelona acull SCALPEL, el primer congrés internacional per estudiants de Medicina

L'Associació Quirúrgica Gimbernat, formada per estudiants del Grau de Medicina de la UPF i la UAB, amb el suport de l'Hospital del Mar i de la Universitat Pompeu Fabra, organitzen la quarta edició d'aquest congrés, centrat a la formació d'estudiants de Medicina interessats a millorar els seus coneixements en diversos aspectes de la cirurgia.   

És l'únic congrés de l'Estat organitzat per estudiants de Medicina. Combina aspectes teòrics amb tallers pràctics. Els assistents procedeixen d'una vintena d'universitats de l'Estat i sis d'internacionals. Una quarta part d'ells són estudiants internacionals.

És la quarta edició d'aquesta iniciativa i la primera oberta a visitants de fora de l'Estat. Se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de febrer al Campus Universitari de l'Hospital del Mar.

La quarta edició d'SCALPEL, l'únic congrés internacional de formació per a estudiants de Medicina a l'Estat organitzat per estudiants, arriba a la seva quarta edició amb una clara aposta per la internacionalització, amb un programa amb primeres figures del món de la cirurgia i un 25% dels assistents procedents de fora de l'Estat. L'organització la lidera l'Associació Quirúrgica Gimbernat, amb el suport de l'Hospital del Mar i la Universitat Pompeu Fabra, i se celebrarà al Campus Universitari de l'Hospital del Mar els dies 16, 17 i 18 de febrer.   

SCALPEL

 

El congrés té una clara vocació internacional, amb l'assistència d'estudiants d'una vintena d'universitats de l'Estat i de sis de la resta d'Europa. El programa destaca per la combinació d'aspectes teòrics i pràctics, amb figures de primer ordre com el professor Lluís Grande, Catedràtic de Medicina de la UAB i que s'encarregarà de la conferència que tancarà SCALPEL, o el neuròleg i emprenedor en el camp de la sanitat, Ignacio Hernández Medrano, que s'encarregarà de la xerrada inaugural. El programa engloba diversos aspectes de la cirurgia, des de la cardiovascular a la neurocirurgia, passant per tècniques com la laparoscòpia o la formació en sutures. L'objectiu d'SCALPEL és potenciar l'intercanvi entre els i les assistents, oferint també un programa d'activitats per facilitar-ho. Les 150 places disponibles ja estan esgotades i han registrat més de 400 peticions que no s'han pogut satisfer.

SCALPEL

 

El Dr. Manuel Pera, president d'honor de l'associació i cap de secció de cirurgia gastrointestinal del Servei de Cirurgia de l'Hospital del Mar, ha volgut destacar que "l'objectiu primordial d'aquesta associació i de congressos com SCALPEL, és promoure la cirurgia com a especialitat d'elecció entre els estudiants de Medicina". En el mateix sentit, Pelayo Aguilera, estudiant del Grau conjunt de Medicina de la UPF i la UAB i president de l'Associació Quirúrgica Gimbernat, ha explicat que "SCALPEL representa una oportunitat única perquè els estudiants de Medicina puguin millorar les seves habilitats i coneixements en cirurgia a través de la formació proporcionada per líders experts de l'especialitat, així com ampliar la seva perspectiva internacional mitjançant la interacció amb estudiants d'altres universitats europees".

 

L'Associació Quirúrgica Gimbernat

Fundada l'any 2011, el seu objectiu és motivar i complementar la formació en cirurgia dels i les estudiants del Grau de Medicina de la UPF i la UAB. Està formada i dirigida per estudiants i és l'única del seu tipus existent a l'Estat. Organitza conferències en àmbits com la cirurgia, les humanitats, la cooperació internacional i el paper de la dona a la cirurgia, tallers de formació i programes que permeten als i les estudiants compartir experiències amb professionals en exercici. També ofereix estades en prestigiosos hospitals i universitats internacionals, com el King's College de Londres, i participa en diversos projectes de recerca en cirurgia a l'àmbit internacional.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat