Notícies

9 de febrer de 2023 - Informació general

L’Institut Bonanova, premi a l'Aliança STEAM pel talent femení “Nenes en peu de Ciència” que atorga el Ministeri d’Educació i Formació Professional

L’Institut Bonanova, premi a l'Aliança STEAM pel talent femení “Nenes en peu de Ciència” que atorga el Ministeri d’Educació i Formació Professional

Un total de 13 projectes rebran el premi de l'Aliança STEAM pel talent femení, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. El lliurament de guardons tindrà lloc dissabte que ve al Teatre Principal de Castelló. En total, s'han presentat més de 130 candidatures en aquesta primera convocatòria.

L'Institut Bonanova de Formació Professional Sanitària ha rebut el primer premi dins de la categoria de Formació Professional de Grau Superior dins dels premis a l’Aliança STEAM. Ho ha estat pel projecte “Impuls del talent femení i de la vocació per les STEAM des de l'FP de la salut i les biociències".  

Premis_Aliança_STEAM

El projecte premiat té com a objectiu principal donar a conèixer estudis i professions de l'àmbit científic-tecnològic i de la recerca a alumnat d'Educació Primària, de l'ESO i de Batxillerat, centrant-se especialment en les nenes i joves que cursen aquests estudis per a acostar-les a l'àmbit STEAM. Recull diverses activitats que l'Institut té dissenyades i que s'adrecen a promoure les trajectòries formatives STEAM per ser realitzades amb escoles i instituts del context geogràfic proper al centre. Les activitats ja han estat pilotades amb centres educatius diversos.

Premis_Aliança_STEAM

Els objectius del projecte són:
  • Promocionar els estudis de l'àmbit de la salut i les biociències entre les nenes i les joves des de l'òptica de l’FP. 

  • Visibilitzar els estudis d'FP de la família professional sanitària entre les nenes i les joves, especialment els vinculats a la recerca en biociències i a l'ajuda i suport al diagnòstic clínic. 

  • Presentar les professions dels àmbits científics associats a la salut i a les biociències, trencant amb els estereotips vinculats al gènere i desmitificant la figura de la persona científica associada a un perfil i estatus determinat. 

  • Promoure la cooperació intercentres que imparteixen estudis de diferents etapes per a millorar els processos d'orientació acadèmica i professional. 

  • Despertar l'interès i la passió per la ciència i la tecnologia des del punt de vista de la salut i les biociències. 

Els guardons es reparteixen en cinc categories: Educació Infantil i Primària, Educació Secundària i Batxillerat, Formació Professional de Grau Mitjà, Formació Professional de Grau Superior i entitats i organitzacions. Els primers premis estan dotats amb 5.000 euros cadascun, els segons amb 3.000 euros i els tercers amb 2.000 euros. El seu objectiu és reconèixer el treball dels projectes més innovadors en matèria de promoció de les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Matemàtica i Art, per les seves sigles en anglès) entre l'alumnat, en particular entre les noies.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat