Notícies

2 de gener de 2023 - Informació general

L’Associació Catalana d’Infermeria Nefrològica premia dos treballs de l’Hospital del Mar

L’Associació Catalana d’Infermeria Nefrològica premia dos treballs de l’Hospital del Mar

Han rebut el segon i el tercer premi a la millor comunicació oral a la XVIII Jornada Anual de l'entitat.

Dos projectes de recerca liderats per infermeres del Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar han estat premiats a la XVIII Jornada Anual de l'Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica (ACIN) celebrada el passat 14 de desembre a Vic, Osona. Un d'ells se centra en el procés assistencial de les persones que es presenten com a candidates a donants de ronyó, i l'altre sobre la presa de decisions en els pacients trasplantats amb reinici de tractament renal substitutiu.

Premis_ACIN_Guillermo_Pedreira

En Guillermo Pedreira a l’acte de lliurament dels premis

El segon premi a la millor comunicació oral el va recollir Guillermo Pedreira, infermer del Servei de Nefrologia i professor de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar (ESIMAR) per l'estudi 'Necessitats assistencials i diferències de gènere en persones candidates a donants de ronyó'. En ell, amb l'objectiu de comprendre i millorar el procés d'estudi de les persones candidates a donants de ronyó, s'analitzen les seves necessitats assistencials. D'aquesta manera es vol avançar en el desenvolupament i qualitat del trasplantament renal de donant viu, la millor opció de tractament per a les persones amb malaltia renal crònica. També hi han participat la Dra. Paloma Garcimartín, la Dra. Victoria Morín, Anna Bach, la Dra. Dolores Redondo i la Dra. Marta Crespo.

Premis_ACIN_Anna_Bach

L’Anna Bach recollint el premi

El tercer premi a la millor comunicació oral va ser per al treball 'Presa de decisions en els pacients trasplantats amb reinici de tractament renal substitutiu' i l'encarregada de recollir-lo va ser la infermera referent de la consulta d'accés al trasplantament renal del Servei de Nefrologia, Anna Bach. En ell s'analitza la importància que té el fet que les persones trasplantades amb pèrdua de funció de l'empelt passin per un procés de decisions reglat. Està demostrat que aquest procés, liderat per una infermera especialitzada, beneficia a les persones amb malaltia renal crònica avançada. L'objectiu és comprovar si en persones trasplantades passa el mateix. En el projecte també han participat la infermera referent de la consulta de malaltia renal crònica avançada, Marisol Fernández, i el Dr. Carlos Arias, nefròleg de la Unitat de Trasplantament Renal.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat