Notícies

21 de desembre de 2022 - Informació general

La Fundació Amics de l’Hospital del Mar col·labora en la recerca en immunoteràpia en càncer de mama

La Fundació Amics de l’Hospital del Mar col·labora en la recerca en immunoteràpia en càncer de mama

La recerca en immunoteràpia en càncer que es desenvolupa a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ha rebut un nou impuls gràcies a la donació de 43.250 euros de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar.

El president de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, Xavier Trias, ha fet l'entrega del xec a les joves investigadores Marta Bort, Laura Ibàñez i Iván Pérez, en representació de l'equip investigador del projecte Role of Interferon- Gamma in T cell-mediated elimination of breast cancer tumoral cells, escollit mitjançant la convocatòria interna "llavor d'immunoteràpia". Aquesta proposta pretén estudiar, mitjançant una prova de concepte, alguns dels mecanismes moleculars que utilitzen les cèl·lules tumorals per no respondre a la immunoteràpia, amb l'objectiu de millorar els tractaments en el càncer de mama.

Aquesta donació, segons el Dr. Joaquín Arribas, director de l'IMIM-Hospital del Mar, "serviran com una llavor més per aconseguir avançar en la recerca en immunoteràpia i càncer de mama".

L'acte de lliurament ha comptat amb l'assistència dels líders del projecte, el Dr. Joaquín Arribas, director de l'IMIM-Hospital del Mar, del Dr. Joan Albanell, cap de Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar i director del Programa de recerca en càncer de l'IMIM, del Dr. Antoni Celià Terrassa, coordinador del Grup de recerca en Cèl·lules mare canceroses i dinàmiques de metàstasis de l'IMIM, i de la directora de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, Maribel Pérez, que ha destacat el compromís de l'entitat amb la recerca i les noves estratègies per abordar el càncer, com la immunoteràpia. "Els darrers anys la Fundació Amics de l'Hospital del Mar ha fet una aportació de 115.500 euros que equivalen a 3.850 hores de recerca en càncer", ha assenyalat.

 

Sobre la Fundació Amics de l'Hospital del Mar

La Fundació Amics ​de l'Hospital del Mar​ la formem professionals de l'Hospital del Mar ​i del Parc de Salut Mar, antics treballadors, pacients agraïts, voluntaris, entitats i ​persones de la societat civil compromeses amb la millora del benestar físic, emocional i social dels pacients i de les seves famílies.​

Treballa per millorar el benestar físic, emocional i social de pacients i famílies, i per la recerca biomèdica gràcies a la col·laboració de ciutadans, empreses i entitats de la societat civil.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat