Notícies

10 d'octubre de 2022 - Informació general

Posar-li cor a la Salut Mental

Posar-li cor a la Salut Mental

Els centres del Parc de Salut Mar organitzen una sèrie d'actes per sumar-se al Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra aquest 10 d'octubre.

Aquest any, la Confederació Salut Mental d'Espanya ha volgut dedicar el Dia Mundial de la Salut Mental als i les joves i adolescents. Sota el lema 'Fes like a la salut mental. Pel dret a créixer en benestar', vol fer un crit d'alerta davant l'elevat nivell d'ús de les xarxes socials i la seva relació amb diverses patologies mentals. I és que, segons UNICEF, més del 13% de les persones de 10 a 19 anys pateixen algun trastorn mental.

Així, el mateix dia 10 i fins al 31 d'octubre, es podrà visitar a la sala d'espera de consultes externes de l'Hospital del Mar l'exposició 'EmocionArt', amb obres dels joves de l'Hospital del Dia Infantojuvenil Litoral Mar. Al mateix centre, el dia 14 es podrà veure com es grava el podcast Creando Puentes, dirigit per Rosi Martínez Navarro, educadora social del Centre Fòrum, i en el qual participen pacients d'aquest centre.

També a l'Hospital del Mar, el 10 d'octubre els pacients del Centre Fòrum vendran treballs manuals i pintures elaborades per ells mateixos. I el dia 14 se celebrarà la jornada Salut Mental 'Descobrim, Comuniquem, Acompanyem', a la Sala Josep Marull.

El 13 d'octubre, al Centre Fòrum, se celebrarà el concert participatiu amb la cantant Raki, i el dia 18, al Centre Cívic Baró de Viver, hi haurà la sessió 'La mirada de salut mental'.

Persones en tractament en el Centre Dr. Emili Mira participaran en el I memorial Antonio Jiménez, un torneig de futbol inclusiu que organitza la Fundació Esportiva Grama el pròxim 12 d'octubre. El dia 19 també estan convidades al torneig de bàsquet 3x3 al barri de Les Corts de Barcelona. El mateix dia, un grup de pacients oferirà un esdeveniment d'improshow per a pacients i familiars a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré de Santa Coloma de Gramenet.

 

Podeu consultar totes les activitats als diferents centres en els següents enllaços.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat