Notícies

5 de juliol de 2022 - Informació general

El Servei de Medicina Intensiva guanya el Premio Dr. Ignacio Sánchez Nicolay de la Sociedad Española de Medicina Intensiva y Crítica

El Servei de Medicina Intensiva guanya el Premio Dr. Ignacio Sánchez Nicolay de la Sociedad Española de Medicina Intensiva y Crítica

La SEMICYUC ha reconegut la seva tasca coordinant un estudi multicèntric sobre l'impacte del tipus de ventilació en pacients ingressats per COVID-19 a les unitats de cures intensives.

Un treball encapçalat pel Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar ha rebut el premi a la millor comunicació oral a estudis clínics amb pacients al congrés de la Sociedad Española de Medicina Intensiva y Crítica (SEMICYUC), celebrat a Sevilla del 12 al 15 de juny. Es tracta d'un estudi multicèntric, amb dades de 73 unitats de cures intensives de l'Estat, procedents del registre de l'entitat, i que ha estat distingit amb el Premio Dr. Ignacio Sánchez Nicolay.

Andrea_Castellvi_Marta_Campano_Francisco_Parilla_Joan_Ramon_Masclans

D’esquerra a dreta, Andrea Castellví, Marta Campano, Francisco Parilla i Joan Ramon Masclans

El projecte el va liderar el Dr. Francisco Parrilla, metge adjunt del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar, i serà part de la seva tesi doctoral a la Universitat Pompeu Fabra. En ell, es van analitzar dades de gairebé 4.000 pacients ingressats a UCI per COVID-19. S'hi va avaluar l'impacte del tractament amb suport respiratori no invasiu en el seu pronòstic.

El 56% de les persones ingressades van rebre ventilació invasiva. De les tractades amb suport no invasiu, una de cada tres ho va ser amb oxigenoteràpia d'alt flux i un 11% amb ventilació no invasiva.

En els casos amb suport no invasiu, el tractament amb oxigenoteràpia d'alt flux va ser el que va presentar millors resultats, que no requereix intubació ni ventilació mecànica. D'altra banda, quan s'iniciava el tractament amb alt flux i no funcionava i calia canviar a ventilació no invasiva, el pronòstic era pitjor.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat