Notícies

16 de juny de 2022 - Informació general

El Congrés Nacional d’Accessos Vasculars posa en valor la tasca de les infermeres de pràctica avançada

El Congrés Nacional d’Accessos Vasculars posa en valor la tasca de les infermeres de pràctica avançada

Elisabeth Lafuente, infermera de pràctica avançada de l'Equip d'Infusió i Accessos Vasculars de l'Hospital del Mar i referent nacional en aquest àmbit, ha tingut un paper destacat en la desena edició del congrés.

El lideratge infermer en el camp dels accessos vasculars va ser un dels temes més destacats en el 10 Congrés Nacional d'Accessos Vasculars, celebrat el passat mes d'abril. En ell, l'Elisabeth Lafuente, infermera de pràctica avançada de l'Equip d'Infusió i Accessos Vasculars de l'Hospital del Mar i vocal de la Sociedad Española de Infusión y Accesos Vasculares (SEINAV), va ser l'encarregada de presentar la conferència inaugural, a càrrec del Dr. Mauro Pittiruti, expert internacional en aquest camp.

En aquest escenari ple de referents nacionals i internacionals de l'àmbit, l'Elisabeth Lafuente va poder presentar un estudi realitzat en col·laboració amb el Servei d'Epidemiologia i Avaluació de l'Hospital del Mar sobre la relació cost-efectivitat dels catèters centrals d'inserció perifèrica (PICC) en comparació amb els catèters venosos centrals (CICC) per a pacients amb nutrició parenteral total. Un treball que conclou que la utilització dels PICC redueix costos i els casos de bacterièmia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat