Notícies

9 de juny de 2022 - Informació general

El Dr. Marc Suárez Calvet rep el Premi Alzheimer 2021 de la Sociedad Española de Neurología

El Dr. Marc Suárez Calvet rep el Premi Alzheimer 2021 de la Sociedad Española de Neurología

L'entitat reconeix d'aquesta manera la seva tasca en favor de la neurologia.

El Dr. Marc Suárez Calvet, metge adjunt del Servei de Neurologia de l'Hospital del Mar i responsable del Grup de Biomarcadors en Fluids i Neurologia Translacional del Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC), ha estat guardonat per la Sociedad Española de Neurología (SEN) amb el Premi Alzheimer 2021. Els premis que concedeix la SEN reconeixen la tasca en favor de la neurologia, en els camps científic i social, de persones, entitats o institucions. En el cas del Dr. Suárez-Calvet, han destacat el seu lideratge, treball i aportacions clau en el camp dels biomarcadors bioquímics, tant plasmàtics com en líquid cefaloraquidi, en el camp de les malalties neurodegeneratives.

Marc_Suárez_Calvet

El Dr. Marc Suárez Calvet a l’acte de lliurament del premi

La recerca que porta a terme el Dr. Suárez-Calvet se centra en la comprensió dels mecanismes moleculars de la neurodegeneració, així com el desenvolupament de biomarcadors de fluids (LCR i sang) per a les malalties neurodegeneratives. És llicenciat en Medicina  per la Universitat Autònoma de Barcelona i Bioquímica per la Universitat de Barcelona i Doctor cum laude  per la UAB. Al llarg de la seva trajectòria ha combinat l'experiència clínica amb una intensa activitat com a investigador. El grup de recerca que lidera actualment en el BBRC dur a terme investigacions translacionals per desenvolupar biomarcadors, descobrir noves dianes terapèutiques i proporcionar una millor comprensió dels mecanismes moleculars de l'Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives.

L'entrega del Premi Alzheimer 2021 ha tingut lloc en el recinte modernista de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, com a part de l'acte institucional de la SEN, que ha volgut reconèixer l'enorme tasca que desenvolupen persones i institucions dels àmbits social i científic en el camp de la neurologia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2022 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat