Notícies

31 de maig de 2022 - Informació general

L’Hospital del Mar i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques participaran en el projecte internacional TOLIFE sobre el maneig de la MPOC

L’Hospital del Mar i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques participaran en el projecte internacional TOLIFE sobre el maneig de la MPOC

L'hospital és l'únic centre sanitari de l'Estat que forma part del grup impulsor del projecte, que busca crear una plataforma per personalitzar el seguiment dels pacients amb aquesta patologia gràcies a una aplicació al telèfon mòbil. La iniciativa rebrà finançament del programa HORIZON de la Unió Europea.

El Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar forma part del projecte TOLIFE (Artificial Intelligence and Smart sensing TOward better management and improved quality of LIFE in chronic obstructive pulmonary disease). Es tracta d'una iniciativa internacional per al desenvolupament d'una eina que, a través d'intel·ligència artificial, permeti millorar i personalitzar el tractament dels pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). 

Diego_Rodriguez_Sergi_Pascual_Esther_Barreiro_Carme_Casadevall_Joaquim_Gea

Membres del projecte. D’esquerra a dreta, Diego Rodriguez, Sergi Pascual, Esther Barreiro, Carme Casadevall y Joaquim Gea

El projecte TOLIFE, coordinat per la Universitat de Pisa, a Itàlia, compta amb la participació de centres de recerca i empreses d'aquest país, de Bèlgica, d'Alemanya i d'Espanya. A l'Estat, l'Hospital del Mar és l'únic centre sanitari que en forma part. El seu paper i el de l'IMIM-Hospital del Mar serà el reclutament i estudi de pacients, així com l'assessoria sobre la interpretació real de les seves variables clíniques i fisiopatològiques. TOLIFE rebrà finançament de la Unió Europea a través del seu programa HORIZON per a la recerca i la innovació (Horizon Europe Framework Programme).

 

Un projecte de cinc anys

Cinc professionals del Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar, que també són investigadors de l'IMIM-Hospital del Mar, formen part del projecte. Són els doctors Joaquim Gea (coordinador local), Diego Rodríguez, Sergi Pascual, Esther Barreiro i Carme Casadevall. Durant els pròxims cinc anys, el consorci TOLIFE treballarà per a desenvolupar un algoritme d'intel·ligència artificial que permeti millorar el seguiment dels pacients amb MPOC, a partir de dades epidemiològiques i de les recollides amb sensors biomètrics i les respostes dels pacients a qüestionaris, tot recollit gràcies a una aplicació al telèfon mòbil.

En aquest projecte hi participen professionals de diversos àmbits, més enllà del sanitari. Es tracta d'un equip multidisciplinari en el qual també hi ha epidemiòlegs, enginyers i especialistes en intel·ligència artificial. L'objectiu final és poder predir les exacerbacions de la MPOC i assolir un maneig clínic personalitzat dels pacients.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat