Notícies

20 de maig de 2022 - Informació general

Reconeixement de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil a dos projectes de l’Hospital del Mar

Reconeixement de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil a dos projectes de l’Hospital del Mar

L'entitat ha atorgat el premi al projecte de recerca audiovisual més creatiu i l'accèssit a la millor comunicació científica en format pòster a treballs presentats per professionals del Servei de Psiquiatria, en el marc de la seva 17 Jornada anual.

Els professionals dels equips de salut mental infantil i juvenil de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar (INAD) han rebut un doble reconeixement a la 17 Jornada anual de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil, celebrada el passat 13 de maig. En primer lloc, van rebre el premi al projecte de recerca audiovisual més creatiu, per una peça orientada a la prevenció del suïcidi entre adolescents. El treball, amb el títol ANIA, és de producció pròpia i es pot veure en aquest enllaç. És el segon any que els professionals de l'INAD aconsegueixen aquest premi.

Anna_Vilar_Santiago_Batlle_Astrid_Morer

D’esquerra a dreta, Anna Vilar, Santiago Batlle i Astrid Morer 

El segon reconeixement ha estat un accèssit a la millor comunicació científica en format pòster per al treball Características de la conducta suicida en adolescentes durante la pandemia. En ell s'analitzen les característiques i factors implicats en 56 casos d'adolescents que van provar de suïcidar-se durant la pandèmia de la COVID-19, entre els anys 2020 i 2021, i que van ser derivats d'urgències al CSMIJ de Sant Martí. 

Santiago_Batlle_Laura_Gisbert_Iciar_Ezquiaga

D’esquerra a dreta, Santiago Batlle, Laura Gisbert i Iciar Ezquiaga

En el període analitzat, el nombre d'intents de suïcidi es va quadruplicar respecte als anys anteriors a la pandèmia. Dels casos analitzats, el 85% no havia fet cap temptativa prèvia i en quatre de cada cinc casos els pares i mares no referien antecedents psicopatològics. Només el 35% estava vinculat al CSMIJ abans de l'intent. Davant aquestes dades, l'equip autor de l'estudi indica que els factors derivats de la pandèmia han tingut un fort impacte i destaca la necessitat d'una actitud proactiva per conèixer els factors associats al comportament suïcida i la identificació dels subjectes en situació de risc, tenint en compte les característiques específiques de la població adolescent.

 

El Dr. Santiago Batlle, vicepresident de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil

A la mateixa jornada, el Dr. Santiago Batlle, adjunt a la Direcció del Procés d'Atenció Comunitària i Programes Especials de l'INAD, va assumir la vicepresidència de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil. Dins la renovació dels càrrecs de la junta, el Dr. Batlle va passar a ocupar aquesta nova responsabilitat, que exercirà durant els pròxims quatre anys.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat