Notícies

17 de maig de 2022 - Informació general

Un estudi sobre la recidiva en pacients sotmeses a mastectomia per càncer de mama, premiat per l’Asociación Española de Cirujanos de Mama

Un estudi sobre la recidiva en pacients sotmeses a mastectomia per càncer de mama, premiat per l’Asociación Española de Cirujanos de Mama

El treball l'ha liderat la Dra. Marta Jiménez Gómez i ha analitzat dades de prop de 800 pacients. Els resultats indiquen que cal actualitzar els protocols intrahospitalaris en dones mastectomitzades per incloure els principals factors de recidiva.

L'Asociación Española de Cirujanos de Mama (AECIMA) ha atorgat el premi a la millor comunicació a un treball liderat per la Dra. Marta Jiménez Gómez, de la Unitat de Patologia Mamària de l'Hospital del Mar, en el marc del seu X congrés, celebrat a Saragossa. L'estudi ha analitzat la recidiva local després d'una mastectomia en dones amb càncer de mama, un problema sovint oblidat i de fort impacte per les pacients.

La Dra. Marta Jiménez Gómez durant la presentació de l’estudi

El treball premiat ha analitzat dades de prop de 800 pacients intervingudes al centre entre l'any 2000 i el 2020, de les quals el 7% va presentar una recidiva local. Els resultats van indicar que els principals factors de risc en aquestes dones són l'estadi ganglionar, la limfadenectomia axil·lar i el subtipus histològic. Això té un impacte directe en el seu seguiment oncològic i el pronòstic. La Dra. Jiménez Gómez apunta que "hem de tenir en compte aquests factors per actualitzar els nostres protocols intrahospitalaris".

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat