Notícies

12 de maig de 2022 - Informació general

La veu de les infermeres ressona a l’Hospital del Mar

La veu de les infermeres ressona a l’Hospital del Mar

Dia Interncional de les Infermeres

Les infermeres dels centres del Parc de Salut Mar comparteixen una jornada de reflexió sobre el present i el futur de la professió coincidint amb el Dia Internacional de les Infermeres.

Les infermeres dels centres del PSMAR han fer sentir la seva veu coincidint amb el 12 de maig, Dia Internacional de les Infermeres. Una data per reflexionar sobre el lideratge infermer i la visibilitat d'aquestes professionals, així com els seus reptes de futur. Com ha explicat la Directora Infermera, Paloma Garcimartín, "parlar de lideratge no és parlar de les persones que tenen un càrrec dins de les organitzacions, el lideratge és una competència que hem de treballar totes les infermeres, independentment de l'àmbit on treballem".

La jornada ha comptat amb en Joan Pons, infermer català que treballa a Sheffield, al Regne Unit, que ha apuntat que "la infermeria està en un moment crític. Hem de continuar fent pressió per continuar sent visibles i que la societat valori la professió pel que realment és". Tot plegat, tenint en compte que "totes les cures giren al voltant nostre i les nostres cures salven vides".

Les professionals han pogut reflexionar sobre el lideratge transformacional en una taula rodona amb diferents visions. En ella, Laura García, infermera especialista en obstetrícia i ginecologia, ha assegurat que "hem de seguir lluitant pel canvi i perquè la infermera ocupi més llocs de responsabilitat en l'àmbit de la salut". En una segona taula, sobre el lideratge a peu de llit, Laura Martínez, infermera especialista en obstetrícia i ginecologia ha afirmat que en aquests moments, les infermeres "ens hem adonat que hem de treballar molt el lideratge, que una infermera engrescada, amb ganes de fer canvis i treballant en un equip multidisciplinari pot i ha de ser líder".

A la cloenda de la jornada, Azucena Justicia, coordinadora de Docència i Recerca de la Direcció Infermera del PSMAR ha assegurat que "és un orgull veure l'empenta i les ganes de treballar de les nostres companyes i esperem continuar així la resta dels 364 dies de l'any".

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona ha aprofitat aquesta diada per retre homenatge a les professionals, instal·lant un cub en el qual l'artista Emily Eldridge ha expressat aquest agraïment i animant a tothom a sumar-s'hi.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat