Notícies

16 de maig de 2022 - Informació general

Participació de l’Hospital del Mar en les I Jornades de Cardio-Onco-Hematologia

Participació de l’Hospital del Mar en les I Jornades de Cardio-Onco-Hematologia

Cinc professionals del centre van participar com a ponents en la primera trobada entre especialistes en aquest camp, organitzada per la Societat Catalana de Cardiologia.

Els professionals de l'Hospital del Mar van portar l'experiència del centre, un dels primers de Catalunya a disposar d'una Unitat de Cardio-Onco-Hematologia, a les I Jornades del grup #CardiOnCat, organitzades el passat 29 d'abril per la Societat Catalana de Cardiologia. Una primera trobada que ha servit per compartir experiències entre els professionals de les diferents disciplines involucrats en el seguiment dels pacients en tractament oncològic i hematològic que poden patir afectacions cardíaques.

Jornades_Cardio_Onco_Hematologia

Les representants de l’Hospital del Mar a les jornades

En aquest sentit, la reunió va comptar amb especialistes dels diversos camps implicats, que van oferir una visió multidisciplinària i transversal del seguiment d'aquest tipus de pacients. Per part de l'Hospital del Mar, la Dra. Mireia Ble, metgessa adjunta del Servei de Cardiologia, va analitzar el paper del strain en el dany subclínic, mentre que la Dra. Eva Gimeno, del Servei d'Hematologia, va explicar els aspectes de la leucèmia limfàtica crònica que ha de tenir en compte un cardiòleg. D'altra banda, la Dra. Laia Belarte, del Servei de Cardiologia, va tancar la jornada oferint una visió de l'organització d'una Unitat de Cardio-Onco-Hematologia.

Jornades_Cardio_Onco_Hematologia

Jornades_Cardio_Onco_Hematologia

Dos moments de les jornades

La trobada va reservar un espai per a la discussió de casos clínics per part de metges residents. En aquest sentit, la Dra. Clara Rodríguez, resident de Cardiologia, va parlar del maneig de l'anticoagulació en el pacient cardio-oncològic, i la Dra. Miren Vicente, també resident de Cardiologia, va fer el mateix en relació amb la miocarditis per immune checkpoint inhibitors. També van participar en les jornades, altres membres de la unitat, la Dra. Tamara Martos, del Servei d'Oncologia, i la infermera Felicidad Martínez.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat