Notícies

2 de maig de 2022 - Informació general

El Servei d’Otorrinolaringologia realitza la seva primera cirurgia de trompa d’Eustaqui

El Servei d’Otorrinolaringologia realitza la seva primera cirurgia de trompa d’Eustaqui

Aquesta intervenció permet resoldre la disfunció tubàrica obstructiva per afectació de la trompa d'Eustaqui i, per tant, les otitis cròniques derivades del seu mal funcionament.

L'Hospital del Mar ha fet la seva primera cirurgia de dilatació amb baló de la trompa d'Eustaqui amb l'objectiu de resoldre els problemes derivats de la disfunció tubàrica obstructiva crònica en un pacient de 52 anys. La intervenció es va fer el passat 28 d'abril i va consistir en la introducció d'un dilatador a la zona per dilatar la trompa d'Eustaqui amb la finalitat de dilatar la seva part cartilaginosa. L'equip responsable de la intervenció han estat els doctors Zenaida Piñeiro i Gabriel Pedemonte del Servei d'Otorrinolaringologia, la Dra. Carol Luis, del Servei d'Anestesiologia, i Celia Clavero i Núria Carbonell, d'infermeria del bloc quirúrgic.

Cirurgia_trompa_Eustaqui

L’equip durant la intervenció

La dilatació tubàrica amb baló suposa un canvi en el tractament d'aquesta patologia. Durant molts anys, un cop fracassats els diferents tractaments mèdics, el tractament quirúrgic de la disfunció tubàrica obstructiva s'ha portat a terme amb la inserció de drenatges transtimpànics, repetint la intervenció en successives ocasions en una mateixa orella. La dilatació tubàrica amb baló permet una solució definitiva mitjançant un sistema mínimament invasiu, fàcil, ràpid, segur i fiable. A diferència d'altres procediments ablatius sobre la trompa d'Eustaqui, aquesta tècnica es realitza amb la introducció del catèter per la fossa nasal sota control endoscòpic, amb l'objectiu de dilatar la zona i així restablir la seva funcionalitat evitant els símptomes de taponament òtic i les otitis recurrents.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat