Notícies

31 de març de 2022 - Informació general

31 de març, Dia Mundial contra el càncer de còlon i recte, la importància del cribratge

31 de març, Dia Mundial contra el càncer de còlon i recte, la importància del cribratge

Tot i l'aturada causada per la pandèmia de la COVID-19 en el Programa de detecció precoç, la participació en aquest programa de prevenció a la majoria dels barris de Barcelona s'ha incrementat. El càncer de còlon i recte és el càncer més freqüent en la nostra població i el segon càncer amb major mortalitat, però es pot curar si es detecta a temps.

La participació en el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte s'ha incrementat durant el 2021, arribant a superar el 60% en barris com la Vila Olímpica i El Clot. Això demostra la bona salut de la iniciativa, tot i l'aturada de quatre mesos que va patir el 2020 a causa de la COVID-19. Gràcies a l'esforç de tot el personal implicat i dels diferents col·laboradors s'ha aconseguit recuperar aquest endarreriment i s'ha augmentat la participació en la majoria de les àrees. Es tracta d'una molt bona notícia ja que els programes de detecció precoç permeten trobar lesions precursores i càncers en fases inicials. 

L'any passat es va convidar a participar en el programa a més de 35.000 persones. Les taxes de positivitat i de detecció es mantenen dins els paràmetres esperats. Així, durant l'última ronda realitzada (anys 2020 i 2021), s'han pogut detectar més de 300 lesions precanceroses a l'àrea d'influència de l'Hospital del Mar, evitant així un nombre elevat de futurs càncers.

 

Anticipem-nos! Guanyem salut, anticipant-nos als símptomes! 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat