Notícies

28 de març de 2022 - Informació general

Reconeixement per al projecte de seguiment de pacients vulnerables en tractament per hepatitis C de l’Hospital del Mar

Reconeixement per al projecte de seguiment de pacients vulnerables en tractament per hepatitis C de l’Hospital del Mar

El projecte PAM-ADIC-C ha rebut una beca de 2.000 euros per part del programa HepCelentes, impulsat per la Sociedad Española de Directivos de la Salud i Gilead Sciences, així com el reconeixement d'aquesta iniciativa com a centre compromès amb l'eliminació de l'hepatitis C.

El programa HepCelentes ha reconegut el projecte PAM-ADIC-C de l'Hospital del Mar, que busca avançar en el tractament de l'hepatitis C en col·lectius vulnerables, atorgant-li una de les tres beques de 2.000 euros amb les quals vol destacar les tres millors iniciatives dels centres adherits al programa. L'acte de lliurament d'aquesta distinció es va portar a terme el passat 24 de març a Madrid.

Premi_Hepcelentes

Les doctores Francina Fonseca i Montse García Retortillo durant l’acte

Aquest programa vol reconèixer als centres de tractament d'addiccions i d'atenció primària que treballen per l'eliminació de l'hepatitis C. Per això s'ha creat un sistema de certificació que reconeix la tasca dels seus professionals, certificació que ja ostenta l'Hospital del Mar, gràcies a la seva tasca per garantir el seguiment del tractament contra aquesta malaltia en col·lectius vulnerables.

Premi_Hepcelentes

Montse García Retortillo, Núria Cañete, Francina Fonseca i Marta Torrens

El projecte PAM-ADIC-C (programa d'atenció multidisciplinària a pacients amb addicció) l'impulsa un equip multidisciplinari, format per especialistes en Hepatologia, Psiquiatria, Farmàcia Hospitalària i personal d'infermeria, que ofereix un seguiment individualitzat als pacients que es troben en tractament per addicions a substàncies i, a la vegada, estan infectats pel virus de l'hepatitis C. Se'ls hi ofereix una consulta conjunta al mateix centre on reben tractament de la seva addicció. De moment, la iniciativa ha estat tot un èxit, amb una adherència mitjana que frega el 100%.

Les persones que consumeixen substàncies d'abús són un dels col·lectius en els quals resulta més difícil avançar en els objectius marcats per l'Organització Mundial de la Salut per a l'erradicació de l'hepatitis C, una malaltia que afecta al fetge. Presenten una adherència al tractament més baixa, tot i que aquest té una taxa d'èxit molt elevada. Per aquest motiu, l'abordatge personalitzat i les facilitats per poder-lo seguir són d'especial rellevància en aquestes persones.

 

Més informació https://bit.ly/Tractament_hepatitis_C

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat