Notícies

25 de març 2022 - Informació general

El Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial amplia la seva cartera de serveis

El Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial amplia la seva cartera de serveis

El passat 23 de març va realitzar la seva primera intervenció per tractar deformitats dentofacials per mitjà de cirurgia ortognàtica.

El Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial va portar a terme la seva primera cirurgia ortognàtica el passat 23 de març, un tipus d'intervenció que serveix per reparar anomalies dent-craneo-maxil·lofacials per mitjançant moviments ossis maxil·lars i mandibulars per assolir l'equilibri entre totes les característiques facials del pacient.

Cirugia_ortognàtica

La intervenció es va realitzar amb el suport de la Societat Catalano-Balear de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial. El seu president, el Dr. Josep Rubio, que també és el responsable del Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial de l'Hospital de Sant Joan de Déu, va assistir a l'equip de l'Hospital del Mar durant l'operació.

Cirugia_ortognàtica

La cirurgia ortognàtica s'utilitza per reparar anomalies dentofacials que afecten el desenvolupament de la mandíbula i el maxil·lar. Es busca reconstruir o adequar l'os afectat a una posició equilibrada i funcional. Això permet millorar la capacitat de mastegar del pacient, en portar les dents a una posició òptima. La prevalença d'aquesta patologia és de només el 2% de la població.

També es pot aplicar aquest tipus d'intervenció en el tractament de l'apnea de la son. En aquests casos es busca avançar la mandíbula i/o el maxil·lar per crear més espai per la via respiratòria i evitar o reduir els episodis d'apnea nocturns.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat